Ulftse Boys houdt hoop op 2e periode door goede overwinning op SVGG

4 - 1

SVGG 1 (zon)

Mannen, 1, 4e klasse C

6 mei 2018 14:00

Op Zondag 6 mei stond de 21e competitiewedstrijd op het programma, een mooi affiche want beide ploegen doen nog mee om de 2e periode. Na de nederlaag van vorige week, heeft de boys deze periode niet meer in eigen hand. Maar door vandaag de volle 3 punten te pakken, hopen we dat de andere concurrenten punten laten liggen. De opstelling van vandaag: Jaap Bouman; Mike Klinkhamer, Chiel Gerritsen, Jordy Schepers ;  Koen Hunting, Jochem Robben, Dion Robben,  Caz de Ruyter; Rik Perloy, JP Luciana en Harm Keuben  Reserves: Thom Wassink, Dirk Siemes, Jesse Rijntjes en Martijn Egberts.

Start van de wedstrijd, met redelijk veel publiek en een heerlijk zonnetje op sportpark het Oerseveld. Begint Ulftse Boys vel en met veel energie aan de wedstrijd. In de 13e minuut krijgt de boys een corner, deze wordt met vol overtuiging genomen en beland laag bij Chiel die hem beheerst binnentikt, 1-0  en de boys begint sterk aan de wedstrijd. Megchelen laat weinig zien, en  hebben weinig in te brengen de eerste 20 minuten. Ondertussen pakt Caz nog een gele kaart, wat misschien te zwaar bestraft wordt.  In de 30e minuut combineert Caz met Harm, waardoor hij oog in oog komt te staan met de keeper. Maar hij schiet niet goed binnen waardoor de keeper de bal kan redden. Deze keeper van Megchelen, traint bij Ulftse Boys en speelt zijn wedstrijden bij Megchelen. In de 35e minuut maakt Jochem een overtreding, waar niet veel aan de hand was maar toch de gele kaart krijgt van de scheidsrechter.  De eerste helft is leuk om naar het spel te kijken van de boys. Met veel dreiging en kort op man zitten komt Megchelen niet tot hun spel. Dit resulteert in de 40e min met een mooi balletje van Rik op Jp, die vervolgens sterk in zijn duel is en met de mooie actie ziet hij Harm vrij staan. 2-0 Ulftse Boys. De boys blijft goed voetballen en net voor rust, dribbelt Rik naar binnen en haalt uit: 3-0 en tevens de ruststand. In de pauze gaat iedereen even rusten, behalve onze Caz. Die nog even blijft fietsen!

De tweede helft begint, al vrij snel raakt een speler van Megchelen geblesseerd aan zijn enkel en moet gewisseld worden. Het spel van beide ploegen begint terug te zakken. In de 52e minuut is het weer raak voor de boys, Caz neemt de bal aan vanuit de lucht en denkt laat ik is schieten. De bal wordt van z’n 25 a 30 meter heerlijk binnenkant paal geschoten. Door deze goal is de wedstrijd nu wel gespeeld. 52e minuut word Rik gewisseld voor Dirk en in de 60e minuut wordt Mike gewisseld voor Thom. Tempo van de wedstrijd gaat lager, en er gebeurt weinig. We gaan richting het einde van de wedstrijd, Jesse komt in het veld naar lang blessureleed, voor Koen. Beide ploegen zijn niet meer gevaarlijk, maar toch krijgt de boys nog een doelpunt tegen, door onoplettendheid komt de rechtsbuiten van Megchelen gevaarlijk richting de goal van de boys. En schiet de 4-1 binnen. Dit is dan ook het laatste van de wedstrijd. Eindstand 4-1.

Ulftse Boys houdt de 3 punten verdiend in eigenhuis. En moet nog 1 wedstrijd voor de 2e periode thuis tegen Rekken, deze wordt gespeeld op donderdag 17 mei om 19:30 uur. Maar eerst speelt Ulftse Boys zaterdag 12 mei de uitwedstrijd tegen Mariënvelde om 17:30 uur. We hopen ook daar weer zoveel mogelijk supporters te zien!