Ulftse Boys brengt koploper Reünie eerste nederlaag toe

Reunie 1

Mannen, 1, 4e klasse C

11 maart 2018 14:00

De winter lijkt eindelijk over te zijn en dus kon er weer in competitieverband gevoetbald worden. Vandaag traden we aan tegen de soevereine koploper Reünie. De ploeg uit Borculo heeft tot nog toe geen puntverlies geleden. De volgende elf namen probeerden hier verandering in te brengen: Jaap Bouman; Geert Althoff, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Jochem Robben, Rick Bannink, Koen Hunting, Caz de Ruijter; Stefan Mijnen en Rik Perloy.

In de beginfase waren beide ploegen aftastend. Ulftse Boys controleerde de wedstrijd en probeerde twee keer via Rik Perloy uit te breken. Reünie wacht op een fout van de thuisploeg, een fout die in de 9e minuut zou komen. Aanvoerder Geert Althoff leed in de verdediging slordig balverlies, waardoor de spits van de koploper alleen op doelman Jaap Bouman af kon gaan. De spits maakte geen fout en passeert de Ulftse goalie: 0-1. Ulftse Boys wist verder nog één kans te creëren, maar de inzet van Koen Hunting was te slap om het de Borculose doelman moeilijk te maken.

In de tweede helft ging de ploeg van trainer Patrick Visser op zoek naar de gelijkmaker. Na een kwartier spelen belandt een corner bij Thom Wassink, die zijn poging helaas van doellijn gehaald ziet worden door zijn eigen aanvoerder Geert Althoff. Ulftse Boys bleef drukken en kreeg niet veel later wederom een grote kans. Rik Perloy anticipeert op een te korte terugspeelbal van de verdediger op de keeper van Reünie, maar schiet te snel en te zwak in. De keeper kan de bal gemakkelijk pakken. In de 68e minuut is het dan eindelijk raak. Een vrije trap van de ‘Boys’ wordt in eerste instantie gepakt door de keeper, maar in de rebound is Jesse Rijntjes er vliegensvlug bij en schiet de gelijkmaker binnen: 1-1! De gastheren voelden dat er meer te halen was en gingen op zoek naar een voorsprong. Dit leidt tot enkele pogingen, waaronder een geweldig afstandsschoot van Caz de Ruijter die helaas op de lat belandt. In de 81e minuut komt Rik Perloy goed door op de linkerflank en geeft de bal panklaar voor op Stefan Mijnen. Stefan kan de bal met zijn hoofd de goede richting meegeven, waardoor de bal in het net belandt: 2-1! Reünie ging vervolgens op haar beurt op zoek naar de gelijkmaker, waardoor er meer ruimte ontstond voor de thuisploeg. In een tegenaanval ging Koen Hunting samen met Stefan Mijnen alleen op de keeper af. Hij legde de bal breed, waardoor Stefan Mijnen de overwinning veilig kon stellen: 3-1! Met een geweldige mentaliteit en veel werklust werd dus een fantastische overwinning behaald op de ongeslagen koploper.

Ulftse Boys doet door deze overwinning en door uitslagen van de concurrenten goede zaken op de ranglijst, maar ook in de tweede periode. Met nog drie wedstrijden te gaan, staat de ‘Boys’ bovenaan in de tweede periode. Wij willen het publiek bedanken voor hun geweldige steun deze middag. De eerste selectie hoopt het publiek dan ook volgende week weer in groten getale te zien in Harreveld voor de uitwedstrijd tegen KSH. Deze wedstrijd start om 14:00 uur, tot dan!