Ulftse Boys blijft bij v.v. Erix steken op gelijkspel

Datum

15 april 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Op zondag 15 april 2018 stond de 19e competitiewedstrijd van het eerste elftal op het programma, een uitwedstrijd tegen Erix. Het was lekker weer en de selectie nagenoeg fit. Alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal waren er dus, en hopelijk ook de bodem voor weer eens 3 punten. De afgelopen wedstrijden zijn namelijk in het voordeel van de tegenstanders beslist. Hierdoor blijft Ulftse Boys steken op 30 punten. De Boys moet snel weer punten pakken, zeker ook om met een goed gevoel de laatste wedstrijden van de 2e periode te spelen.

Ulftse Boys begon met de volgende opstelling: Jaap Bouman, Geert Althoff ©, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen; Rick Bannink, Koen Hunting, Jochem Robenne, Caz de Ruijter; JP Luciana, Harm Keuben en Stefan Mijnen. Op de bank zaten Thom Wassink, Dirk Siemes, Joost Huls, Wouter Kok en Dion Robben.

Op een veld met redelijk lang gras werd de wedstrijd begonnen. Het begin was een beetje aftastend maar er werd redelijk positiespel gespeeld. In de 19e minuut kwam de Boys op achterstand. Een op het oog uitziend houdbare bal werd niet voldoende gepareerd, waardoor deze voor de voeten van een speler van Erix kwam en de 1-0 binnen werkte. Ulftse Boys begon daarna aan te dringen, maar scoorde niet meer voor de rust.

Tien minuten na de aftrap was het wel raak. Caz de Ruijter schoot met scherp en werkte de 1-1 tegen de touwen. Dit kwam als positief binnen bij de Boys en werd gevaarlijker. Er werden meer kansen gecreëerd, die helaas niet tot doelpunten werden gekroond. De Boys kan zichzelf wel kritisch aankijken dat er niet eerder werd geschoten op de goal van de tegenstander, waar dat zeker wel mogelijk was. In de laatste minuten van de wedstrijd had Harm Keuben een penalty moeten krijgen. Hij werd, naast dat hij gehaakt werd, ook vastgehouden. De scheidsrechter had hier wellicht moeten fluiten, maar helaas deed hij dit niet.

Met dit ene punt schiet v.v. Ulftse Boys niet heel veel op, maar hopelijk is er in de thuiswedstrijd tegen SVBV om 14:00 uur meer succes.