Ulftse Boys komt tegen SVGG niet verder dan gelijkspel

3 - 3

SVGG 1 (zon)

23 september 2018 14:00

Zoals voor veel teams van de ‘Boys’, stond ook voor het eerste elftal afgelopen zondag de openingswedstrijd van het seizoen op het programma. Na een wisselvallige voorbereiding met drie overwinningen, een gelijkspel, een nederlaag en vooral veel blessures was het lastig in te schatten hoe het elftal van trainer Patrick Visser ervoor stond. Daarnaast zijn er in het team ook verschillende mutaties geweest: Jordy Schepers is overgestapt naar Brakkenstein, maar daartegenover staat de komst van Mitchel Meuleman van v.v. Doetinchem, de terugkeer van Muhammed Aras en de doorstroom van jeugdspelers Wouter Kok, Joost Huls en Justin Tempels. Het team is opnieuw ingedeeld in de 4e Klasse C, waarin het een aantal mooie derby’s zal gaan spelen. Zo ook het openingsduel, want SVGG uit Megchelen kwam op bezoek op ’t Oerseveld. Met de volgende opstelling begon het team aan de wedstrijd: Jaap Bouman; Justin Tempels, Jochem Robben, Joost Huls; Caz de Ruyter, Wouter Kok, Jesse Rijntjes, Mitchel Meuleman; Jean-Pierre Luciana, Stefan Mijnen en Harm Keuben. Wisselspelers waren Dion Robben, Dirk Siemes, Hidde Vinkenvleugel, Muhammed Aras en Stijn Heuvels.

De Ulftenaren begonnen overtuigend aan de wedstrijd en kwamen in de 8e minuut dan ook op voorsprong. Spits Stefan Mijnen schoot vanuit de tweede lijn, zijn schot werd licht getoucheerd en liet de doelman kansloos: 1-0. Daarna zakte het niveau echter tot flink beneden de ondergrens en kwamen de gasten uit Megchelen terug in de wedstrijd. Dat leidde in de 13e minuut tot de gelijkmaker nadat Joost Huls een diepe bal verkeerd inschatte en de aanvaller op Jaap Bouman af kon: 1-1. Ondanks pogingen om het te herstellen leek de thuisploeg meer tegen zichzelf en de scheidsrechter te voetballen dan tegen SVGG, dat daar dankbaar gebruik van maakte. In de 28e minuut werd de spits van de bezoekers afgevlagd voor buitenspel, maar mocht hij tot ieders verbazing door van de leidsman. Oog in oog met de Ulftse keeper blijf hij ijzig kalm: 1-2. Het restant van de eerste helft was slordig, en dus mocht de ‘Boys’, mede dankzij een knappe redding van Jaap Bouman, van geluk spreken dat het slechts met een minimale achterstand de rust in ging.

Wie goede hoop had dat het tij in de tweede helft wel gekeerd zou worden, kwam in de beginfase bedrogen uit. Ondanks het inbrengen van twee wissels, Dion Robben en Muhammed Aras kwamen voor Joost Huls en Caz de Ruyter, was het bij de eerste de beste aanval van de blauw-witten, in de 47e minuut, direct raak: 1-3. Daarna werd het spel gelukkig iets beter en kwamen er ook kansen. Na een kwartier spelen leek de aansluitingstreffer gemaakt te zijn, maar dankzij een vermeende duwfout werd het eigen doelpunt afgekeurd. Na meer en meer aan te zetten viel die treffer alsnog in 78e minuut. Jean-Pierre Luciana werd diep gestuurd en zijn strakke voorzet werd weer door een speler in eigen doel verwerkt: 2-3. Ulftse Boys zette zijn jacht op de gelijkmaker voort, en bekroonde deze jacht pas in de 90e minuut. Een vrije trap werd door Jesse Rijntjes scherp ingedraaid, waardoor Harm Keuben zijn hoofd tegen de bal kon zetten: 3-3.

Niet veel later floot de soms warrig optredende scheidsrechter af, en liet de ‘Boys’ met gemengde gevoelens achter. Aan de ene kant overheerste teleurstelling over de onterecht afgekeurde goal, aan de andere kant opluchting dat er toch nog een punt uit het vuur werd gesleept. Wij willen alle supporters bedanken voor hun komst en hopen jullie volgende wee zondag om 14:00 uur weer te zien in Terborg. Op naar de eerste driepunter!