Ulftse Boys lijdt in blessuretijd nederlaag op bezoek bij ’t Peeske

Datum

10 maart 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na een vrij weekend stond afgelopen zondag de uitwedstrijd bij ’t Peeske uit Beek op het programma. De thuisploeg is afgelopen jaar gepromoveerd en draait een goed seizoen, gezien de zesde positie op de ranglijst. De situatie van de ‘Boys’ is bekend; het hele seizoen al draait de ploeg onderin mee. Waar het in de winterstop echter nog onderaan stond, is het team van trainer Patrick Visser met zeven punten uit drie wedstrijden goed uit de winterstop gekomen. Er is een gaatje geslagen met de directe degradatieplek, maar het verschil met een nacompetitieplek is slechts drie punten. In Beek ontbraken aanvoerder Geert Althoff en doelman Jaap Bouman (ziek). De volgende namen stonden hierdoor aan de aftrap: Hidde Vinkenvleugel; Milan Robben, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Jochem Robben, Stefan Mijnen; Jean-Pierre Luciana en Harm Keuben. Op de bank namen Dion Robben, Dirk Siemes, Joost Huls, Sean Kappele en Wouter Kok plaats.

Door de harde wind, de regen en het slechte veld was in de openingsfase al goed te zien dat het een rommelige wedstrijd zou gaan worden. Met lange ballen de gastheren direct de toon te zetten. De bezoekers moesten wennen aan het spel, maar kregen na een minuut of tien steeds meer grip op het spel en zette de wedstrijd langzaam naar hun hand. Jochem Robben, aanvoerder bij afwezigheid van Geert Althoff, en Jean-Pierre Luciana zorgden voor de Ulftse dreiging. Na ruim een kwartier spelen waren het de bezoekers die op dat moment verdiend de voorsprong pakten. Een vrije trap werd door Stefan Mijnen van een meter of vijfentwintig direct in het Beekse doel geschoten: 0-1. Lang konden de rood-wit-blauwen echter niet van hun voorsprong genieten. Het was namelijk Thom Wassink die vijf minuten later een vrije trap ongelukkig verlengde en het eigen doelpunt op zijn naam kreeg. Het restant van de eerste helft was slordig zonder dat er echt grote kansen werden gecreëerd. Toch waren het de gasten uit Ulft die vijf minuten voor rust uit het niets weer op voorsprong kwamen. Na een goede aanval was centrale verdediger Thom Wassink die mee naar voren sloop en bij de tweede paal de bal acrobatisch binnengleed. Hij maakte daarmee zijn eigen doelpunt goed: 1-2.

In de tweede helft kon de ‘Boys’ niet lang genieten van de voorsprong. Al na drie minuten belandde de bal, al dan niet gelukkig, voor de voeten van een Beekse aanvaller, die in de korte hoek raak schoot: 2-2. Aanvallend kon Ulftse Boys de tweede helft bijna niets meer brengen. De aanvallers werden amper nog bereikt, en als ze bereikt werden resulteerde dat vaak in snel balverlies waardoor aansluiten niet mogelijk was. De thuisploeg had het betere van het spel en probeerde de overwinning naar zich toe te trekken. Zoals het spel in de tweede helft verliep was een punt het maximaal haalbare voor de gasten uit Ulft. Met veel strijd werd geprobeerd het gelijkspel over de streep te trekken. Zoals wel vaker dit seizoen moest echter in de absolute slotfase nog een tegentreffer geïncasseerd worden. Na een vrije trap stond bij de tweede paal een Beekse speler volledig vrij om raak te schieten: 3-2.

Door de verschrikkelijk zure nederlaag, en de overwinning van Sprinkhanen op Terborg, blijft het onderin ongekend spannend. SVGG is met zes punten hekkensluiter, maar daarboven staan Terborg, Sprinkhanen, Dinxperlo en Ulftse Boys op twee punten van elkaar. Volgende week wacht ons de thuiswedstrijd op ’t Oerseveld tegen Zeddam-Sint Joris, de wedstrijd start zoals altijd om 14:00 uur. Met het trouwe publiek erachter, en veel strijd binnen de lijnen gaan we op zoek naar drie punten!