Ulftse Boys wint in strijd om handhaving van concurrent Sprinkhanen

4 - 1

Sprinkhanen 1

7 april 2019 14:00

Na de verloren thuiswedstrijd van afgelopen donderdag tegen Zeddam-Sint Joris, stond er drie dagen later alweer een wedstrijd op het programma. Ditmaal was Sprinkhanen uit Nieuw-Dijk te gast op sportcomplex ’t Oerseveld. Zoals de afgelopen weken eigen continu het geval was, was ook dit een belangrijke pot voor de ‘Boys’ in de strijd om directe handhaving. Doordat concurrenten Dinxperlo en MEC tegen elkaar spelen zou het team van trainer Patrick Visser bij een overwinning sowieso weer op een veilige plek komen te staan. Nadat Rick Bannink de wedstrijd tegen Zeddam-Sint Joris moest missen in verband met werk, was hij er tegen Sprinkhanen wel weer bij. Verder begon het team met de inmiddels bekende namen: Jaap Bouman; Jochem Robben, Milan Robben, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Koen Hunting; Jean-Pierre Luciana en Stefan Mijnen. Op de bank namen Dirk Siemes, Harm Keuben, Rik Perloy, Wouter Kok, Dion Robben en Sean Kapelle plaats.

De thuisploeg begon matig aan de wedstrijd. Het spel was erg onrustig en het veld was hobbelig ,waardoor het voetballen soms lastig werd. Beide ploegen probeerden wel, maar werden niet echt dreigend. Bovendien kon je zien dat de spanning in de degradatiestrijd invloed had op het spel, beide ploegen wisten dat winnen ontzettend belangrijk was en verliezen sowieso geen optie mocht zijn. De ‘Boys’ kreeg naarmate de eerste helft vorderde een aantal kansen, wat in de 31e minuut tot de openingstreffer leidde. Jesse Rijntjes kwam op over de linkerflank, gaf voor en de bal belandde uit de kluts voor de voeten van Stefan Mijnen. Hij bedacht zich geen moment, wist te draaien en in de lange hoek raak te schieten: 1-0.  De thuisploeg had de smaak te pakken, en wilde de voorsprong nog voor rust verdubbelen om zo de wedstrijd al hun kant op te trekken. Op prachtige wijze kwam dat doelpunt in de 41e minuut ook tot stand. Na een goede aanval wist Rick Bannink aanvaller Jean-Pierre Luciana te bereiken. In plaats van de bal weer mee te geven aan de opkomende middenvelder draaide hij weg en schoot hij de bal met zijn mindere linker in de kruising: 0-2.

Aan het begin van de tweede helft werd er bij de ‘Boys’ één wissel doorgevoerd. Verdediger Milan Robben verliet het veld, en aanvaller Rik Perloy was zijn vervanger. Door het nieuwe systeem was vooral de openingsfase van de tweede helft slordig. Sprinkhanen werd dreigender met een aantal kansen, maar aan de overkant sloeg de thuisploeg keihard toe. Na een klein kwartier spelen was het opnieuw Jean-Pierre Luciana die doel trof: 3-0. Niet veel later kwamen de gasten uit het niets op het scorebord te staan. Een aanvaller van Sprinkhanen mocht zo doorlopen richting Jaap Bouman en de tegentreffer binnen schieten: 3-1. De beslissing viel ruim een kwartier voor tijd. Jean-Pierre Luciana werd diep gestuurd, kapte een verdediger uit en legde de bal breed op de meegelopen Rik Perloy die simpel binnen kon tikken: 4-1. Nu was het klaar voor Sprinkhanen en kon de ‘Boys’ rustig de wedstrijd uitspelen. De thuisploeg kreeg zelfs nog een penalty, maar Caz de Ruyter wist het buitenkansje niet te benutten. Ondanks de vele kansen wisten de rood-wit-blauwen de score niet verder op te voeren.

Al met al was het niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar was het wel de wedstrijd met de grootste overwinning. Belangrijk bovendien, want de ploeg van trainer Patrick Visser vindt zichzelf nu terug op de veilige elfde plek op de ranglijst. Volgende week zondag wacht de uitwedstrijd tegen subtopper AD’69 uit Aalten, de wedstrijd start om 14:00 uur.