Ulftse Boys en GWVV delen de punten in vermakelijke derby

GWVV 1 (zon)

1 - 1

18 november 2018 14:00

Na het gelijke spel van twee weken geleden, waarin een 2-0 voorsprong werd verspeeld, en het vrije weekend van vorige week, vond op zondag 18 november de streekderby tegen GWVV plaats. De selectie van de ‘Boys’ is na wekenlang blessureleed steeds fitter geworden en is gebrand op de eerste overwinning van het seizoen. Daarnaast werden voorafgaand aan de wedstrijd de gloednieuwe wedstrijdshirts van hoofdsponsor Timmerfabriek Hendriksen uitgereikt wat ook zorgde voor de nodige extra motivatie. De volgende elf namen begonnen aan de aftrap: Jaap Bouman; Jochem Robben, Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Koen Hunting, Wouter Kok, Caz de Ruyter; Jean-Pierre Luciana, Thom Wassink en Harm Keuben. Als wissels zaten Dion Robben, Dirk Siemes, Hidde Vinkenvleugel, Jean-Pierre Luciana, Joost Huls, Justin Tempels en Stefan Mijnen.

Direct vanaf het eerste moment waren de mannen uit Ulft de bovenliggende partij. Voor een ploeg die het lastig heeft in de competitie begon het met veel lef en druk naar voren. De beloning van die sterke openingsfase leek na tien minuten op het bord te komen. Echter ging het feest niet door omdat de grensrechter de vlag in de lucht stak. De bal zou al over de achterlijn zijn geweest voordat Jean-Pierre Luciana hem voorzette, waardoor de intikker van Thom Wassink werd afgefloten. De enige kans voor de ‘geel-witten’ kwam na vijfentwintig minuten spelen: na een corner belandde de bal voor de voeten voor van GWVV-aanvaller Ron Prinsen. Hij bedacht zich niet, nam de bal vol op de volley en raakte daarmee de lat. De thuisploeg had veel grip op de wedstrijd en wist het de gasten heel moeilijk te maken. Vlak voor rust was het opnieuw Jean-Pierre Luciana die zijn man passeerde en de bal goed klaarlegde, ditmaal voor Koen Hunting. De middenvelder die vrijkwam op randje strafschopgebied, stuurde de bal richting de kruising. Dit schot werd dankzij een prachtige redding van GWVV-keeper Sven te Kaat helaas geen doelpunt. De Ulftenaren namen de daaropvolgende corner kort via Caz de Ruyter en Jean-Pierre Luciana. Die laatste draaide goed weg bij zijn tegenstander en speelde de vrijstaande Koen Hunting in. De middenvelder twijfelt niet en schiet de bal geweldig in het dak van de goal. Dit resulteerde vlak voor rust in een verdiende voorsprong voor de thuisploeg: 1-0.

In de tweede helft kregen de gasten uit Varsselder meer grip op de wedstrijd. Door goed combinatiespel kreeg GWVV meer mogelijkheden en de thuisploeg bijna niet meer toe aan druk zetten. Na ruim tien minuten was het dan toch raak voor de gasten. Met zijn tweede mooie volley vond Ron Prinsen wel het net: 1-1. Na de gelijkmaker werd het voetbal er niet mooier op, maar werd er aan beide wel gevochten om elke meter en om uiteindelijk de drie punten te pakken. Ulftse Boys vond via een schot van Wouter Kok nog de paal, en GWVV kreeg via Ron Prinsen van afstand enkele mogelijkheden. Gescoord werd er echter niet meer op ’t Oerseveld.

Door het gelijkspel tegen GWVV en de overwinning van concurrent SV Dinxperlo op Terborg zijn de ‘rood-wit-blauwen’ nu op doelsaldo de nieuwe hekkensluiter in de 4e Klasse C. Volgende week zondag gaat het team van trainer Patrick Visser op bezoek bij Keijenburgse Boys om daar te strijden voor de eerste zege van het seizoen. De wedstrijd begint om 14:00 uur. Wij willen de aanwezige supporters weer bedanken en zien jullie graag volgende week!