Ulftse Boys lijdt nieuwe nederlaag tegen kampioen VVG’25

Datum

5 mei 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Nadat de ‘Boys’ een tijdje op de veilige elfde plaats was terug te vinden, staat het na de vier nederlagen op rij tegen GWVV, Dinxperlo en AD’69 (twee keer) alweer even in de gevarenzone in de 4e Klasse C. Waar de concurrenten om ons heen de afgelopen weken wél punten pakten, bleven die voor de tricolores uit. Zondag 5 mei stond het thuisduel met VVG’25 op het programma, waarbij de gasten uit Gaanderen zich bij minimaal één punt tot kampioen mochten kronen. Het uitduel ging met 3-1 verloren, maar daarin kon de ‘Boys’ zeventig minuten lang goed meekomen met de koploper. Voor deze wedstrijd was Jesse Rijntjes geschorst en moesten Chiel Gerritsen en Jean-Pierre Luciana geblesseerd toekijken. In de volgende opstelling werd begonnen: Jaap Bouman; Justin Tempels, Milan Robben, Stefan Mijnen, Jochem Robben; Rick Bannink, Wouter Kok, Koen Hunting, Caz de Ruyter; Harm Keuben en Rik Perloy. Wissels waren: Dirk Siemes, Nigel van Zantvoort (JO17-1), Pim Robben en Stijn Heuvels (beiden JO19-1) en reservekeeper Sean Kapelle.

VVG’25 oogde in de openingsfase wat zenuwachtig en daar maakte het team van trainer Patrick Visser gebruik van. Het begin van de thuisploeg was scherp, en ze probeerden met snel spel het zo lastig mogelijk te maken voor de bezoekers. Verder dan enkele pogingen van afstand kwamen de rood-wit-blauwen echter niet. Na een kwartier spelen gooide de koploper de schroom van zich af en ging het beter voetballen. Ulftse Boys kreeg het lastiger en werd al gewaarschuwd met een kopbal die maar net voorlangs ging. In de 20e minuut was het echter alsnog raak, toen een voorzet van de rechterkant knap werd binnengekopt: 0-1. In het vervolg van de eerste helft was het vooral tegenhouden voor de ‘Boys’ en was het aan VVG’25 te danken dat er slechts met een minimale achterstand de rust in werd gegaan. De gasten misten namelijk twee penalty’s, waarvan er één op de paal werd geschoten en één werd gestopt door doelman Jaap Bouman.

Doordat de achterstand slechts minimaal was, bleef Ulftse Boys hopen op een stunt. Deze hoop was echter van korte duur, nadat een kortgenomen corner vervolgens ineens op doel werd geschoten en bij de tweede paal binnenvloog: 0-2. Vervolgens was het een tijd lang de thuisploeg die goed mee kon voetballen, maar dat vooral deed rond de middenlijn. Aanvallend kon de ‘Boys’ weinig brengen, maar kwam het in de 71e minuut toch tot de aansluitingstreffer. Middenvelder Caz de Ruyter zag in eerste instantie zijn schot nog gekeerd worden, maar tikte de rebound simpel binnen: 1-2. Niet veel later was de marge echter alweer twee, toen een invaller aan de kant van VVG’25 na een scrimmage uit een corner binnen kon schieten: 1-3. Het verzet van de Ulftenaren was gebroken, waardoor de koploper in het laatste kwartier de score nog verder kon opvoeren. Eerst was het de aanvoerder die twee man kon passeren, om vervolgens met een boogbal doelman Jaap Bouman te verschalken: 1-4. Het slotakkoord was voor de speler die ook de openingstreffer had verzorgd. Hij bepaalde de eindstand door van buiten het strafschopgebied raak te schieten: 1-5. In de slotfase had de ‘Boys’ nog geluk dat de score niet nog verder opliep.

Allereerst willen wij VVG’25 van harte feliciteren met het kampioenschap. Kijkend naar Ulftse Boys wordt het enorm lastig om de nacompetitie te ontlopen. Daarvoor zullen de resterende drie wedstrijden gewonnen moeten worden en moeten we hopen op puntverlies van de concurrenten. Volgende week zondag spelen we om 14:00 uur op ’t Oerseveld thuis tegen Keijenburgse Boys en kunnen we de steun van het publiek weer enorm gebruiken.