Ulftse Boys zet ongeslagen reeks voort tegen Sprinkhanen

Sprinkhanen 1 (zon)

0 - 0

24 februari 2019 14:00

Na twee overwinningen op rij, SVGG en v.v. Terborg werden verslagen, stond voor Ulftse Boys op zondag 24 februari opnieuw een wedstrijd tegen een concurrent op het programma. Er werd een bezoek gebracht aan de Sprinkhanen uit Nieuw-Dijk. Een derde overwinning zou ervoor zorgen dat de aansluiting wordt gevonden met de onderkant van de middenmoot (Keijenburgse Boys en MEC). Tevens zou het een mooi afscheidscadeau zijn voor aanvoerder Geert Althoff die de rest van het seizoen niet meer in actie komt vanwege een rondreis door Zuid-Amerika. De ‘Boys’ startte met de volgende namen: Jaap Bouman; Geert Althoff, Milan Robben, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Jochem Robben, Koen Hunting; Stefan Mijnen en Harm Keuben. Op de bank zaten Dion Robben, Dirk Siemes, Jean-Pierre Luciana, Joost Huls, Thom Wassink en Sean Kapelle.

De wedstrijd startte met een gedreven Ulftse Boys dat duidelijk de goede lijn van de afgelopen weken voort wilde zetten. Er werd vroeg druk gezet en getracht de tegenstander het voetballen onmogelijk te maken. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de bezoekers die met name gevaarlijk werden via afstandsschoten van Caz de Ruyter en Koen Hunting. Tot grote kansen leidde dat niet, en de ‘Hanen’ kwamen steeds beter in de wedstrijd te zitten. Met een fysieke aanpak probeerden ze de wedstrijd een beetje te kantelen, wat leek te gaan lukken. Nadat men eerst al enkele keren dreigend in de buurt van het Ulftse doel kwam, duurde het tot de 30e minuut voordat de thuisploeg Jaap Bouman tot een redding dwong. Een kopbal van dichtbij van de Nieuw-Dijkse spits werd met een katachtige reflex door de Ulftse keeper het doel uit geranseld. Aan de andere kant werd het spel van de bezoekers voor rust steeds stroperiger. Uit het niets kwam dan ook vijf minuten voor rust een vloeiende aanval waarbij de ploeg van trainer Patrick Visser de grootste kans van de wedstrijd kreeg. Na een aanval over meerdere schijven zette linksback Jesse Rijntjes de bal strak en laag voor en leek Jochem Robben de bal bij de tweede paal alleen nog binnen te hoeven lopen. Hij miste echter, waardoor de rust werd bereikt met de brilstand.

In de tweede helft werd het spel van beide kanten wat opportunistischer, en werd het een wedstrijd waarbij echt gestreden werd om de kostbare punten. Met enkele lange ballen probeerden de gastheren de Ulftse verdediging onder druk te zetten. Hiermee werden ze enkele keren gevaarlijke en dwongen ze Jaap Bouman andermaal tot een cruciale redding in een één-tegen-één situatie. Aan Ulftse zijde waren het met name Rick Bannink en Stefan Mijnen die het probeerden van afstand, maar de doelman bleek telkens een sta-in-de-weg. Met het inbrengen van de fysieke sterke Jean-Pierre Luciana en Thom Wassink drongen de gasten de thuisploeg achteruit, maar het slotoffensief leidde niet tot het gewenste resultaat. In de tumultueuze slotfase werd een volley van Stefan Mijnen op de lijn geblokt, nadat vlak daarvoor de trainer van de Sprinkhanen met rood werd weggestuurd nadat hij zonder toestemming het veld betrad en de bal voor de voeten van Geert Althoff wegtrapte.

Met een punt schieten beiden ploegen niet veel op. Wel is de ‘Boys’ nu drie wedstrijden op rij ongeslagen en is er een gaatje van vijf punten met hekkensluiter SVGG. Het doet ons goed om te zien dat er ook vandaag weer zoveel ‘Boys-publiek’ aanwezig was in Nieuw-Dijk. Volgende week zijn we vrij in verband met carnaval. Op zondag 10 maart vervolgen we onze degradatiestrijd met een uitwedstrijd tegen ’t Peeske uit Beek. De wedstrijd start om 14:00 uur en we hopen ook daar natuurlijk weer op veel steun uit Ulft.