Ulftse Boys weet ook tegen ’t Peeske nog niet wat winnen is

1 - 4

't Peeske 1 (zon)

21 oktober 2018 14:00

Op zondag 21 oktober kwam ’t Peeske op bezoek bij de ‘Boys’ voor alweer de vijfde competitieronde. Het elftal van Patrick Visser hoopte na de doordeweekse winst in de Achterhoek Cup bij Ratti/Socii ook in de competitie met een overwinning van het veld te stappen. Op deze zondag werd ook de Vriendenkringmiddag georganiseerd, wat er mede voor zorgde dat veel publiek de volgende namen het veld zag betreden: Jaap Bouman; Stijn Heuvels, Dirk Siemes, Stefan Mijnen, Jesse Rijntjes; Jochem Robben, Dion Robben, Caz de Ruyter, Wouter Kok; Harm Keuben en Muhammed Aras. Op de bank zaten Joost Huls, Justin Tempels, Geert Althoff, Thom Wassink, Milan Robben en Hidde Vinkenvleugel.

De wedstrijd begon zeer slecht voor de thuisploeg nadat Muhammed Aras een goede kans had in het strafschopgebied van ’t Peeske, maar tijdens deze aanval naar de grond ging en in de tweede minuut al geblesseerd van het veld moest. Hierna kregen de ‘Boys’ geen grote kansen meer in de eerste helft, waar de ploeg uit Beek deze wel kreeg. In de 20e minuut viel het eerste doelpunt nadat de bal op het middenveld verloren werd door Caz de Ruyter en de gasten snel omschakelden om de 0-1 op het scorebord te zetten. Later, in de 35e minuut, verloor Stefan Mijnen knullig de bal voor de rood-wit-blauwen tijdens het uitverdedigen op de achterlijn, waarna een aanvaller van ’t Peeske de bal door de benen van keeper Jaap Bouman schoot en de ruststand op 0-2 bepaalde.

Beide ploegen kwamen strijdbaar de kleedkamers uit voor de tweede helft maar het waren al snel weer de gasten die gevaarlijk werden. In de 51e minuut zorgde miscommunicatie bij een ingooi voor de ‘Boys’ voor balverlies en in de omschakeling die hierop volgde kon ’t Peeske de 0-3 maken. Slechts zes minuten later lag de 0-4 in het net nadat een counter van de gasten werd afgerond met een schot van buiten de 16 die hoog in het doel vloog. De gastheren deden in de 78e minuut nog wel wat terug: gelegenheidsspits Justin Tempels scoorde zijn eerste goal voor de selectie van de ‘Boys’ na een assist van Jesse Rijntjes en bepaalde de eindstand op een voor de thuisploeg teleurstellende 1-4. Na de wedstrijd werd de Vriendenkring middag doorgezet in de bijna volle kantine, waar er live-muziek gespeeld werd en beide aanvoerders de wedstrijd op het podium nog eens doornamen.

Door dit resultaat blijft Ulftse Boys steken op de 13e en voorlaatste plek in de competitie die hopelijk volgende week zondag tegen Zeddam-Sint Joris ingeruild wordt voor een hogere plek. De wedstrijd begint op 14:00 uur op sportpark Padevoort in Zeddam, waar beide ploegen in de voorbereiding een 3-3 uitslag noteerden. Wij willen het aanwezige publiek en de Vriendenkring bedanken en hopen jullie volgende week zondag weer te zien.