Ulftse Boys tankt vertrouwen met ruime overwinning bij MEC

Datum

31 maart 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na de verloren wedstrijd op bezoek bij koploper VVG’25 van vorige week, stapte Ulftse Boys afgelopen zondag in de auto voor alweer de vierde uitwedstrijd op rij. Dat deed het met vertrouwen, want ondanks de nederlaag werd er goed stand geboden. Het duel met MEC kon worden gezien als een ‘zespuntenduel’, aangezien het gat van tevoren vier punten was. Het was dus aanhaken of afhaken bij MEC, Keijenburgse Boys en Terborg, ploegen die allemaal in de buurt stonden. Net als de ‘Boys’ strijden de geel-witten uit Miste voor het ontlopen van de nacompetitie, en het beloofde dus een spannende pot te worden tussen deze onderlinge rivalen. De volgende spelers begonnen aan de wedstrijd: Jaap Bouman; Jochem Robben, Milan Robben, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Wouter Kok; Jean-Pierre Luciana en Stefan Mijnen. Op de bank namen Koen Hunting, Dirk Siemes, Harm Keuben, Rik Perloy en Sean Kapelle plaats.

De gasten uit Ulft begonnen goed aan de wedstrijd, en probeerden MEC al vroeg onder druk te zetten. Dat leidde al snel tot de vroege openingstreffer. Na een fraai opgezette aanval was het middenvelder Caz de Ruyter die op aangeven van aanvoerder Jochem Robben met een geweldig afstandsschot raak schoot: 0-1. Gesteund door de openingstreffer ging Ulftse Boys op jacht naar meer en zag je aan alles dat het team van trainer Patrick Visser de wedstrijd zo snel mogelijk wilde beslissen. Een verdubbeling van de score kon haast niet uitblijven, en kwam er dan ook na ruim twintig minuten spelen. Na een goede dieptebal van achteruit was aanvaller Jean-Pierre Luciana eerder bij de bal dan de uitkomende doelman van de thuisploeg. Hij omspeelde de keeper en schoot vervolgens uit een bijna onmogelijke hoek de bal in het doel: 0-2. Aan de andere kant wisten de gastheren nauwelijks iets te creëren, en hoefde Jaap Bouman dus amper in actie te komen. Op slag van rust kregen de bezoekers nog een grote kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar Jean-Pierre Luciana zag de meegelopen Stefan Mijnen over het hoofd en schoot op de keeper.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Er waren veel kansen voor de ‘Boys’, maar die werden keer op keer gemist. Vooral Jean-Pierre Luciana kwam meerdere keren één-op-één met de keeper, maar schoof de bal twee keer naast het doel. Vanwege het feit dat iedere ploeg altijd wel een kansje krijgt, was de Ulftse bank er nog niet helemaal gerust op. Aan die onzekerheid werd een minuut of vijf voor het eindsignaal een einde gemaakt door Jean-Pierre Luciana. Bij zijn zesde één-op-één kans schoot hij de bal eerst nog op de paal, waarna hij de rebound onder druk van de keeper en een verdediger van MEC alsnog binnen schoot: 0-3. In de resterende tijd vielen nog twee kansen te noteren, maar de ingevallen aanvallers Harm Keuben en Rik Perloy wisten het doel niet te vinden.

Door de ruime overwinning bij MEC, en de nederlaag van concurrent Sprinkhanen bij Zeddam-Sint Joris, stijgt Ulftse Boys naar de ‘veilige’ elfde plaats op de ranglijst. Deze week volgen nog twee thuiswedstrijden, waarin opnieuw punten gepakt moeten worden om de nacompetitieplekken te ontlopen. Te beginnen aanstaande donderdag, want dan komt nummer vier Zeddam-Sint Joris naar Sportcomplex ’t Oerseveld voor een inhaalwedstrijd. De wedstrijd begint om 20:00 uur. Aanstaande zondag volgt nog het bezoek van de Sprinkhanen aan Ulft. Het belooft donderdag een spannende wedstrijd te worden, waarin de ‘Boys’ nog wat goed te maken hebben na de eerdere 4-1 nederlaag in Zeddam. Met de steun van het publiek en het gekregen vertrouwen gaan we proberen de drie punten in Ulft te houden!