Ulftse Boys sprokkelt puntje in thuiswedstrijd tegen MEC

2 - 2

MEC 1

4 november 2018 14:00

Na de verloren wedstrijd vorige week tegen Zeddam-Sint Joris waren de ‘Boys’ er vandaag op gebrand om de eerste drie punten van het seizoen te gaan pakken. Afgelopen week hebben Koen Hunting en Chiel Gerritsen weer op volle sterkte mee kunnen trainen. Dat zorgde ervoor dat trainer Patrick Visser stukje bij beetje de selectie weer completer begint te krijgen. De volgende elf spelers stonden aan de aftrap: Jaap Bouwman; Justin Tempels, Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Koen Hunting, Jochem Robben, Caz de Ruyter, Wouter Kok; Harm Keuben en Thom Wassink. De wisselspelers deze middag waren Dion Robben, Dirk Siemes, Jean-Pierre Luciana en Hidde Vinkenvleugel.

Om 14:00 uur was de aftrap in Ulft en meteen was het Ulftse Boys dat druk uitoefende op tegenstander MEC. Caz de Ruyter schoot in de eerste minuut van afstand en zag de bal over de kruising vliegen. Beide ploegen waren in het begin zoekende en kwamen niet echt tot kansen. Veel slordig balverlies op het middenveld door foute inspeelpasses zorgde ervoor dat het voetbal heen en weer ging. Toch was het de thuisploeg dat de score kon openen in de 28e minuut door een fout van de keeper. Deze was eerder bij de bal dan Harm, maar miste de bal waardoor Harm Keuben het leder eenvoudig binnen kon schuiven: 1-0. De gastheren bleef hierna goed druk zetten waardoor de bezoekers er voetballend niet uit konden komen. Dit resulteerde in de 34e minuut tot verdubbeling van de score. Koen Hunting schoot op goal waarna de keeper de bal losliet en voor de voeten van Thom Wassink kwam. Hij gaf de bal strak en laag voor, en wederom was het Harm Keuben die de bal als een echte spits binnentikte: 2-0. Dit was tevens de ruststand op ‘t Oerseveld.

Na de rust was het zaak voor Ulftse Boys om de score te behouden en verder uit te bouwen. Daarvoor heeft het een aantal kansen gehad maar telkens was de eindpass niet goed genoeg, waardoor de tegenstander kon overnemen. In de 65e minuut kreeg Caz een mogelijkheid met een vrije trap rond het strafschopgebied. Hij schoot de bal hard in de muur, en in de rebound was het de keeper van MEC die de bal eenvoudig kon oppakken. De bezoekers werd hierna sterker en kreeg een aantal vrije trappen aan de zijkant van het Ulftse strafschopgebied. Halverwege de tweede helft werd de spits van MEC twee keer gevaarlijk; één keer kopte hij maar net over en één keer kwam hij een teen tekort om binnen te werken. Na ruim zeventig minuten was het dan toch raak voor de geel-zwarten. Een lange bal werd gegeven van achteruit en Chiel zette de tegenstander met een correcte schouderduw aan de kant. De scheidsrechter zag hier echter een overtreding in en gaf een discutabele strafschop, aangezien de overtreding buiten het strafschopgebied gemaakt leek te worden. Een aantal minuten later is het wederom raak voo. Een lange ingooi wordt goed klaargelegd, en vanaf een meter of acht voor de goal vrij binnengeschoten.: 2-2. In de resterende tijd werd er door geen van de teams nog gescoord, waardoor de punten werden verdeeld op Sportcomplex ’t Oerseveld.

Ulftse Boys was een lange periode de betere partij in de wedstrijd, maar heeft dit niet om kunnen zetten in een overwinning. Volgende week is een vrij weekend voor de ‘Boys’, en dus tijd voor de groep om nog fitter te worden zodat over twee weken, op zondag 18 november, de ‘Derby van het Oosten’ tegen buurman GWVV gewonnen kan worden. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Ulft en start om 14:00 uur. Wij willen de aanwezige supporters bedanken en hopen op jullie steun tegen GWVV. Tot dan!