Ulftse Boys geeft voorsprong weg en verliest van Dinxperlo

Datum

22 april 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na de nederlaag in de thuiswedstrijd van afgelopen donderdag tegen AD’69, stond op tweede paasdag de uitwedstrijd tegen s.v. Dinxperlo op het programma. Die ploeg is samen met Ulftse Boys, Sprinkhanen, Keijenburgse Boys en MEC in een felle strijd verwikkeld om de nacompetitie te ontlopen. Voor aanvang van het duel hadden de Dinxperloërs drie punten voorsprong op het team van trainer Patrick Visser. Na een schorsing keerde Rick Bannink weer terug in de basis, waar verder de volgende namen in stonden: Jaap Bouman; Jochem Robben, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Koen Hunting; Jean-Pierre Luciana, Stefan Mijnen en Rik Perloy. Op de bank zaten Dion Robben, Harm Keuben, Milan Robben, Nigel van Zantvoort, Wouter Kok en reservekeeper Martijn Egberts.

Om stipt 14:30 uur werd er gefloten voor de start van de wedstrijd. Meteen was zichtbaar dat beide partijen voor de overwinning gingen. De duels werden op een harde, maar eerlijke manier uitgevochten. Na een aantal kleine mogelijkheden aan beide kanten, was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Bij een doelpoging vanaf de rand van het strafschopgebied, had doelman Jaap Bouman de paal nodig om zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant was het bij de eerste de beste kans voor de ‘Boys’ wel raak. Na een goede aanval kwam de bal voor de voeten van middenvelder Caz de Ruyter. Hij bedacht zich geen moment en schoot van afstand heerlijke raak: 0-1. Dit zorgde voor vertrouwen bij de gasten, die goed bleven voetballen. Enkele minuten na de openingstreffer werd Ulftse Boys zelfs een strafschop onthouden, waar Jean-Pierre Luciana in het strafschopgebied duidelijk omver werd getrokken. Aan de andere kant vroeg de thuisploeg ook om een strafschop, maar ook hier gaf de dienstdoende scheidsrechter geen gehoor. De bezoekers gingen dan ook met een verdiende voorsprong de rust in.

De start van de tweede helft was goed. De rood-wit-blauwen begonnen scherp, en er werd een enorme kans gecreëerd. Linksbuiten Rik Perloy werd weggestuurd, maar faalde toen hij oog in oog met de keeper stond. Ook de rebound werd op miraculeuze wijze door de keeper uit zijn doel geranseld. Aan de andere kant was het niet veel later wel raak. Na twijfelend verdedigen van linksback Jesse Rijntjes ging de aanvaller van Dinxperlo alleen op doelman Jaap Bouman af. Deze faalde niet en schoot na ruim zeventig minuten de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1. Dit bleek een enorme tegenslag voor de ‘Boys’. Het spel werd slordiger en de Ulftenaren werden teruggedrongen door de thuisploeg. De thuisploeg kreeg kansen, maar een schot op de paal en een vrije trap vonden het doel net niet. In de 86e minuut kwam de genadeklap alsnog, nadat een speler van Dinxperlo ongehinderd raak mocht schieten: 2-1. Invaller Nigel van Zantvoort kreeg in de slotfase nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar hij schoot de bal geheel vrijstaand voorlangs. Niet veel later klonk het eindsignaal.

Wederom qua resultaat een enorme teleurstelling voor de ploeg van trainer Patrick Visser. De eerste helft bied perspectief, maar er zullen in de aankomende vijf wedstrijden nog de nodige punten gepakt moeten worden om de nacompetitie te ontlopen. Wij willen de grote groep supporters enorm bedanken voor hun steun en hopen jullie allemaal zondag te zien op ‘De Buitenham’ voor de derby tegen GWVV. Om 14:00 uur trappen we af tegen onze buurman en de huidige nummer twee in de jacht op kostbare punten.