Ulftse Boys verliest, maar maakt het koploper VVG’25 lastig

VVG '25 1

3 - 1

24 maart 2019 14:00

Na de afgelaste wedstrijd van vorige week tegen Zeddam-Sint Joris stond afgelopen zondag een bezoek aan koploper VVG’25 te wachten. De thuisploeg kan het kampioenschap al bijna ruiken, met een voorsprong van veertien punten op runner-up GWVV. De ‘Boys’ heeft zoals bekend de punten hard nodig, en wil zich graag herstellen van de nederlaag tegen ’t Peeske. In Gaanderen was Koen Hunting er weer bij na een familiebezoek op Bonaire. De volgende namen stonden aan de aftrap: Jaap Bouman; Jochem Robben, Milan Robben, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Wouter Kok; Jean-Pierre Luciana en Stefan Mijnen. Op de bank namen Koen Hunting, Dirk Siemes, Harm Keuben, Hidde Vinkenvleugel en debutant Edo van Hal plaats.

Waar trainer Patrick Visser in de wedstrijdbespreking nadrukkelijk op hamerde werd in de vierde minuut al grandioos afgestraft. Een korte corner werd door VVG opnieuw ingebracht, en kon vrij worden binnengekopt door Alexander Megens: 1-0. Nog voordat de Ulftenaren deze klap hadden verwerkt, kreeg het de volgende al. Knullig balverlies leidde ervoor dat VVG-speler Nino Monasso op doelman Jaap Bouman af kon en binnen tien minuten de score verdubbelde: 2-0.  De bezoekers hadden het zichtbaar moeilijk met het spel van de Gaanderense formatie en hadden geluk dat het niet op een veel grotere achterstand stond. Er moest wat gebeuren bij de ‘Boys’; trainer Patrick Visser liet zich meer gelden en coachte het team op een juiste manier wat resulteerde in rust bij de ploeg. De rood-wit-blauwen begonnen zich in de wedstrijd te vechten, wat resulteerde in een kopbal van Thom Wassink die rakelings naast vloog. Ulftse Boys bleef drukken op de helft van VVG’25 en dit pakte goed uit. Een voorzet van Jesse Rijntjes vloog nog voorbij de tweede paal, maar werd daar opgepikt door Jean-Pierre Luciana. Hij legde de bal terug op Rick Bannink, wiens voorzet vlak voor rust binnen werd geschoten door de inlopende Wouter Kok: 2-1

In de tweede helft kwam Ulftste Boys goed uit de startblokken. Het stond organisatorisch veel beter, en kwam meer aan de bal op de helft van de thuisploeg.  Tot grote kansen leidde het echter niet. Halverwege de tweede helft kwamen de gasten weer wat beter in de wedstrijd. Echter was het een fout in de Ulftse verdediging die de wedstrijd in het slot gooide. Een lange bal mocht vrij worden gegeven vanaf het middenveld, en achterin zagen doelman Jaap Bouman en verdediger Milan Robben er niet goed uit. Het cadeautje werd simpel uitgepakt door Roy Liebrand: 3-1. Het geloof leek weg bij de ploeg van trainer Patrick Visser, en ook de ingevallen Harm Keuben en Koen Hunting konden het tij niet meer keren. Harm Keuben kreeg nog wel een grote kans en ook Jean-Pierre Luciana kreeg de mogelijkheid om de geheel vrijstaande Koen Hunting en Stefan Mijnen in stelling te brengen, maar gescoord werd er niet meer.

Er is vandaag, na een lastig begin van de wedstrijd, als collectief gestreden. Daarop verdergaand en lerende van de persoonlijke fouten zijn wij er als team van overtuigd dat de belangrijke punten nog gaan komen. Door het verlies van vandaag is Ulftse Boys terug te vinden op de twaalfde plaats op de ranglijst, met een gaatje van één punt op de veilige elfde plaats. Wel heeft Ulftse Boys nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van de Sprinkhanen die nu de elfde plaatse bezetten. Aanstaande zondag speelt de ‘Boys’ om 14:00 uur de uitwedstrijd tegen MEC, dat vier punten meer heeft verzameld. Met zes ploegen binnen zes punten van elkaar belooft het een spannende strijd te worden om de nacompetitieplekken!