Ulftse Boys wint in Megchelen van SVGG en verlaat laatste plaats

SVGG 1 (zon)

2 - 3

10 februari 2019 14:00

De eerste competitiewedstrijd van 2019 was gelijk een belangrijke wedstrijd, hekkensluiter Ulftse Boys trof SVGG de nummer 13 van de competitie. De thuisploeg pakte vorige week, toen de wedstrijd van Ulftse Boys tegen GWVV werd afgelast, een verrassend punt tegen SV Loil. Een overwinning was daardoor eigenlijk het enige resultaat dat zou tellen voor de ploeg van trainer Patrick Visser. De basiself van de Ulftenaren was als volgt: Jaap Bouman; Geert Althoff, Milan Robben, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Jochem Robben, Koen Hunting; Jean-Pierre Luciana en Harm Keuben. De wisselspelers waren: Dion Robben, Thom Wassink, Dirk Siemes, Stefan Mijnen, Nico Ausma en Hidde Vinkenvleugel.

Vanaf de eerste minuut werd er veel strijd geleverd van beide kanten, wat resulteerde in harde overtredingen en veel opstootjes. Aan alles was te zien dat het een belangrijke wedstrijd was. De start was voor Ulftse Boys, dat zonder echte kansen een licht overwicht had. Wel werd er een doelpunt van Jean-Pierre Luciana afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant was het SVGG dat wel toesloeg. Een corner zorgde voor chaos in het Ulftse strafschopgebied en waaide in één keer het doel in: 1-0. De ‘Boys’ leek aangedaan en het spel werd er niet beter op, er volgde nog enkele harde duels en opstootjes.

Na de rust kwamen de gasten uit Ulft sterk uit de startblokken, want vlak na rust werd een doelpunt van invaller Stefan Mijnen afgekeurd wegens buitenspel. Dit was niet de eerste keer dat er aan het oordeel van de erg fanatieke grensrechter van SVGG getwijfeld kon worden. Toch bleef Ulftse Boys sterk voetballen en leidde dit tot een grote kans van Harm Keuben, maar helaas voor de gasten kon hij zijn voet niet goed genoeg achter de bal krijgen en verdween zijn inzet hoog over het doel. In de 63e minuut kwam de verdiende gelijkmaker voor Ulftse Boys, een corner-variant werd door Caz de Ruyter strak op goal geschoten. Tussen een hoop benen door vloog de bal de goal in: 1-1. De ploeg van trainer Patrick Visser ging door en een aantal minuten later kregen de Ulftenaren een vrije trap op een gunstige plek. Stefan Mijnen schoot de bal met een lastige stuit direct op doel. De poging bleek zo lastig dat de doelman van SVGG de bal niet goed kon verwerken, en de attente Chiel Gerritsen de rebound binnen kon koppen: 1-2. De ‘Boys’ stonden in korte tijd terecht op voorsprong. De voorsprong hield echter niet lang stand, want een vrije trap vanaf de zijkant werd door een hoop mensen gemist en belandde in het doel van Jaap Bouman: 2-2. Ondanks de tegenslag hield Ulftse Boys de overhand, wat zo’n tien minuten voor tijd tot een uitbraak leidde. Een prachtige steekpass van Koen Hunting werd eveneens prachtig aangenomen door Harm Keuben, die vervolgend kalm bleef en de winnende treffer maakte: 2-3. Er volgde nog een aantal gevaarlijke momenten voor de goal van Ulftse Boys, maar deze werden onschadelijk gemaakt en als team werd de overwinning over de streep getrokken.

Na een spannend duel waren de Ulftenaren de terechte winnaars op Sportpark de Biel, en behaalden zij zo hun eerste zege van het seizoen. Door de overwinning klimt de ‘Boys’ twee plekken op de ranglijst. Er komen nu alleen nog maar belangrijke wedstrijden aan, die hopelijk de stijgende lijn verder doortrekken. Volgende week zondag is v.v. Terborg te gast op ’t Oerseveld. Met alle steun vanuit de club hopen we dan weer de winst te pakken!