Ulftse Boys lijdt onnodige nederlaag bij AD’69 in Aalten

Datum

14 april 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na de ruime overwinning van vorige week op Sprinkhanen, stond op zondag 14 april de wedstrijd uit bij AD’69 in Aalten op het programma. De ploegen troffen elkaar dit seizoen door een afgelaste wedstrijd nog niet eerder. Bij het ingaan van de wedstrijd stond Ulftse Boys op de veilige elfde positie, AD’69 nam met vijfde positie plaats bovenin de subtop. Het veld lag er prima bij, en onder een lekker lentezonnetje stonden de volgende namen aan de aftrap: Jaap Bouman; Jochem Robben, Chiel Gerritsen, Thom Wassink, Jesse Rijntjes; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Koen Hunting; Jean-Pierre Luciana, Stefan Mijnen en Rik Perloy. Op de bank zaten Dirk Siemes, Harm Keuben, Milan Robben, Wouter Kok en Sean Kapelle.

Ulftse Boys begon redelijk aan de wedstrijd. De thuisploeg wist niet goed hoe het moest staan en de gasten uit Ulft kregen de ruimte om te voetballen. AD’69, dat veel via de lange bal de spits zocht, werd niet echt gevaarlijk. Na een minuut of twintig begon het spel van de ‘Boys’ slordiger te worden. Achterin stond het niet goed, en de groen-witten kregen steeds meer mogelijkheden. Uiteindelijk leidde dat in de 20e minuut tot de openingstreffer. Topscorer Dylan Bauhuis mocht na een vrije trap de bal in tweede instantie nog een keer goed leggen en schoot met zijn linker hard en droog raak: 1-0. Deze klap kwam hard aan voor de tegen degradatie strijdende gasten, en direct erna volgde een nieuwe dreun. Stefan Mijnen werd in de 23e minuut simpel uitgekapt, kreeg geen rugdekking en de rechtsbuiten van de thuisploeg schoot via een Ulftse verdediger hard raak: 2-0. De knop moest om bij de ‘Boys’, want voetballend was het de betere ploeg maar daar heeft men in Ulft niets aan met die achterstand. De ploeg van trainer Patrick Visser bleef voetballen, en werd het laatste kwartier voor rust weer sterker. Lange tijd leidde dit niet tot het gewenste resultaat, want grote kansen werden er amper gecreëerd. Vlak voor rust was daar ineens toch het moment voor de rood-wit-blauwen. Jean-Pierre Luciana werd op de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald en Rick Bannink krulde de toegewezen vrije trap heerlijk over de muur in de korte hoek: 2-1.

De aansluitingstreffer zou als een boost moeten werken, maar de gasten begonnen slap aan de tweede helft. Het liet AD’69 in de openingsfase voetballen, maar gelukkig werd dit na een kleine tien minuten aangepakt. Ulftse Boys werd feller en kreeg in de 68e minuut loon naar werken. Na een goede voorzet van Koen Hunting wist Rick Bannink de bal te controleren en knap raak te schieten: 2-2. Het spel ging na de gelijkmaker op en neer, waarbij de thuisploeg de grootste kansen kreeg. In de 77e minuut kwam die ploeg dan ook weer op voorsprong na een vrije trap die houdbaar had moeten zijn voor doelman Jaap Bouman: 3-2. De ‘Boys’ kon weer opnieuw beginnen. Thom Wassink werd als extra spits naar voren gestuurd om zo alsnog een punt uit het vuur te slepen. Helaas mocht dit niet meer zo zijn, en eindigden de Ulftenaren het duel zelfs met een man minder: Rick Bannink ontving na een overtreding zijn tweede gele, en dus rode, kaart.

Ondanks dat het voetbal vrij aardig was van Ulftse zijde, werden er helaas geen punten meegenomen naar Ulft. Door de overwinningen van de concurrenten zakt de ‘Boys’ bovendien weer naar de twaalfde plek, wat aan het eind van de rit nacompetitie zou betekenen. Wij willen het aanwezig publiek bedanken, en hopen aanstaande donderdag weer op jullie steun. We spelen dan om 20:00 uur thuis de inhaalwedstrijd tegen AD’69 en krijgen dus als snel de kans op revanche. Hopelijk kunnen we de punten in Ulft houden!