Ulftse Boys wint thuis van Terborg en stijgt naar veilige plek

Ulftse Boys 1 (zon)

2 - 1

Terborg 1 (zon)

Competitie

4e klasse C

Datum

17 februari 2019 14:00

Accommodatie

Sportpark Immerloo
Loostraat 22 A
6924AE
LOO GLD
tel. 0316-261164

Nadat Ulftse Boys vorige zondag het belangrijke ‘zespuntenduel’ wist te winnen van SVGG, en daarmee twee plekken wist te stijgen, stond afgelopen zondag opnieuw een wedstrijd tegen een concurrent op het programma. Op sportcomplex ’t Oerseveld was v.v. Terborg te gast, een tegenstander die slechts één punt boven het team van trainer Patrick Visser stond en van wie eerder dit seizoen met maar liefst 7-0 werd verloren. Genoeg redenen dus om er vol op te vliegen en voor eigen publiek de winst te pakken. Dat moest gebeuren met de volgende namen: Jaap Bouman; Geert Althoff, Milan Robben, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Jochem Robben, Koen Hunting; Stefan Mijnen en Harm Keuben. Op de bank zaten Dion Robben, Jean-Pierre Luciana, Sean Kapelle en Thom Wassink.


In tegenstelling tot eerder dit seizoen begon de ‘Boys’ nu uitstekend aan de wedstrijd. Er werd direct veel druk gezet en de gasten werden daarmee meteen achteruit gedrukt. Dat resulteerde in de 2e minuut al tot de openingstreffer. Na een mooie aanval gaf Stefan Mijnen een fijne steekbal richting Harm Keuben, die zich oog in oog met de Terborgse doelman rustig hield: 1-0. Gesteund door de vroege openingstreffer ging de thuisploeg door en kregen het via andermaal Harm Keuben (schot voorlangs) en Koen Hunting (geblokt schot) mogelijkheden. Bij de eerste echte aanval van de bezoekers kregen de rood-wit-blauwen echter een flink deksel op de neus. Een strakke voorzet van rechts werd door Milan Robben in de 9e minuut ongelukkig in eigen doel geschoten: 1-1. Hierna volgde een fase waarin Ulftse Boys het even kwijt was en Terborg wat dreigender leek te worden, zonder hierbij erg grote kansen te creëren. Erg vervelend was de, op het oog, ernstige blessure van de Terborgse linksback, die met de ambulance werd opgehaald. Wij wensen hem hierbij dan ook veel sterkte met zijn herstel. De gastheren werden af en toe nog gevaarlijk met afstandsschoten van onder andere Koen Hunting, Caz de Ruyter en Stefan Mijnen, maar kregen ook geen grote kansen. De thee werd dus opgezocht met een gelijke stand.

In de openingsfase van de tweede werd duidelijk dat de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe wilde trekken. Er werd geknokt voor elke meter en achterin werd geen meter ruimte weggegeven aan de aanvallende spelers van de bezoekers. De sterke fase werd net als in de eerste helft beloond met een mooie treffer. Precies na een uur spelen belandde de bal na een aanval op hoog tempo voor de voeten van Jochem Robben. Hij behield het overzicht, gaf strak en laag voor en gunde zo Stefan Mijnen een niet te missen kans: 2-1. Een aanval uit het boekje zoals dat zo mooi heet. In het verloop van de tweede helft bleef het team van trainer Patrick Visser de bovenliggende partij. Met de ingevallen Jean-Pierre Luciana, die met zijn snelheid altijd een wapen is, bleef het team aardig makkelijk op de been. Schoten van Caz de Ruyter (redding keeper) en Rick Bannink (tegengehouden door Harm Keuben) vonden het doel niet, maar dat gold ook voor de aanvallers van Terborg. De Ulftse verdediging werd niet echt meer op de proef gesteld, en dus was de tweede overwinning op rij een feit.

Door de nieuwe zege, en de gunstige uitslagen van de concurrenten, is de rood-wit-blauwe equipe opnieuw twee plekken gestegen op de ranglijst. De ‘Boys’ is nu terug te vinden op de veilige tiende plek. Volgende week zondag wacht opnieuw een belangrijke wedstrijd. Ulftse Boys gaat dan namelijk op bezoek bij Sprinkhanen uit Nieuw-Dijk, dat terug te vinden is op de voorlaatste plek. Een overwinning is andermaal noodzakelijk om een gaatje te slaan met de onderste ploegen. De aftrap op Sportpark de Meikamer is om 14:00 uur.

Foto's gemaakt door Jeroen Tempels
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!