Ulftse Boys verliest bij KSH en is veroordeeld tot de nacompetitie

KSH 1 (zon)

2 - 1

19 mei 2019 14:00

Nadat Keijenburgse Boys vorige week met 4-2 aan de kant werd gezet, stond op zondag 19 mei de uitwedstrijd met KSH uit Harreveld op het programma. Voor KSH was het de laatste thuiswedstrijd onder deze naam, omdat zij volgend jaar samen met Mariënvelde verder zullen gaan als HMC’17. Voor Ulftse Boys telde alleen winst in de laatste twee wedstrijden van het seizoen, om zo mogelijk nog de nacompetitie te ontlopen. Daarvan was het team van trainer Patrick Visser ook nog afhankelijk van de resultaten van concurrenten Sprinkhanen en Keijenburgse Boys. De basisopstelling bestond uit de volgende elf: Jaap Bouman; Jochem Robben, Milan Robben, Stefan Mijnen, Jesse Rijntjes; Rick Bannink, Wouter Kok, Koen Hunting, Caz de Ruyter; Thom Wassink en Mike Zastrow. Laatstgenoemde werd voor deze wedstrijd opgetrommeld vanuit het tweede elftal. De bank werd bezet door: Rik Perloy, Nigel van Zantvoort, Edo van Hal en Sean Kapelle. Spits Harm Keuben was geschorst

Ulftse Boys kwam goed uit de kleedkamer en was eigenlijk de gehele eerste helft duidelijk de betere partij. Met goed voetbal van achteruit en de diepgaande middenvelders Koen en Wouter werd er veel gevaar gesticht. De spitsen hielden de bal voorin goed vast, waardoor de middenvelders konden aansluiten. Daardoor ontstonden enkele gevaarlijke situaties voor het Harreveldse doel en was de ‘Boys’ ook met een aantal schoten van afstand kansrijk. Niet veel later leidde dat ook tot de openingstreffer aan Ulftse zijde. Stefan Mijnen zag Wouter kok diepgaan en legde de bal achter de Harreveldse verdediging neer. Wouter Kok werd gevloerd met een penalty tot gevolg. Deze werd door Koen Hunting in de 36e minuut koelbloedig binnen geschoten: 0-1. Een terechte voorsprong. Thom Wassink miste hierna nog een vrije schietkans om de score te verdubbelen, waardoor de rust werd ingegaan met een minimale voorsprong. Het rustsignaal kwam door het warme weer als geroepen.

Echter bleek dit rustsignaal, niet voor de eerste keer dit seizoen, niet goed uit te pakken voor de Ulftse gasten. Na rust verdween het goede spel als sneeuw voor de fel brandende zon, en moesten de ‘Boys’ al vrij snel de gelijkmaker incasseren. In de 51e minuut kon een aanvaller van de thuisploeg ongehinderd raak schieten: 1-1. De Ulftenaren hadden het erg lastig en kwamen niet meer tot het creëren van fatsoenlijke aanvallen. Ruim tien minuten na de gelijkmaker wisten de gastheren ook op voorsprong te komen. Na een corner, waarbij een duw op centrale verdediger Milan Robben niet werd gezien door de scheidsrechter, wist een KSH-speler de bal uit de kluts raak te schieten: 2-1. Ondanks het inbrengen van Rik Perloy kwam Ulftse Boys niet tot grote kansen. Wel was de invaller nog gevaarlijk bij een counter waarbij hij duidelijk naar de grond werd getrokken, maar dit niet als een overtreding werd beoordeeld door de arbiter. In het restant van de tweede werd er niet meer gescoord door beide ploegen.

Door het teleurstellende resultaat in Harreveld, en het feit dat concurrenten Sprinkhanen en Keijenburgse Boys wel punten pakten kan de Ulftse formatie zich richten op de nacompetitie. Eerst wacht echter nog de laatst thuiswedstrijd van het seizoen. Volgende week zondag is s.v. Loil te gast op Sportcomplex ’t Oerseveld, de aftrap is om 14:00 uur. Ulftse Boys zal die wedstrijd willen winnen om met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan, maar zal ook geen risico willen nemen met spelers die op scherp staan of (licht) geblesseerd zijn. Het doet ons als eerste elftal goed om te zien hoeveel Ulftse supporters er ook in Harreveld weer aan de lijn stonden. Hopelijk tot volgende week in Oer!