2 - 3

GWVV 1 (zon)

28 april 2019 14:00

M.J.T. (Melvin) te Booij

Op tweede paasdag leed Ulftse Boys een gevoelige nederlaag tegen concurrent s.v. Dinxperlo. Waar het de eerste helft goed speelde en een voorsprong pakte, kreeg het in de tweede helft alsnog twee doelpunten om de oren, met een 2-1 eindstand tot gevolg. Op zondag 28 april moest het team van trainer Patrick Visser de rug te zien rechten in de streekderby tegen runner-up GWVV. De mannen uit Ulft waren gebrand om drie punten mee te nemen uit Varsselder, die ze hard nodig hebben om de nacompetitie te ontlopen. De volgende elf namen begonnen aan de aftrap: Jaap Bouman; Justin Tempels, Thom Wassink, Stefan Mijnen, Jesse Rijntjes; Rick Bannink, Koen Hunting, Caz de Ruyter; Jean-Pierre Luciana, Harm Keuben en Rik Perloy. Op de bank zaten Dirk Siemes, Milan Robben, Nigel van Zantvoort, Wouter Kok en Sean Kapelle. Aanvoerder Jochem Robben was geschorst.

Vanaf de eerste minuut was het GWVV die de controle over de wedstrijd had. De Ulftenaren konden moeilijk onder de druk van de thuisploeg uit komen en hadden weinig grip op de wedstrijd. Dit leidde in de 8e minuut tot de verdiende openingstreffer. Na een corner was het de Varsselderse aanvaller Cas de Neling die ongedekt binnen kon koppen: 1-0. De ‘Boys’ had al vroeg een antwoord op de tegentreffer. Keeper Sven te Kaat van GWVV kon een schot van aanvoerder Rick Bannink, waarna Harm Keuben er als de kippen bij was. Hij tikte de bal op de paal, waarna centrale verdediger Thom Wassink de bal voor open doel binnen kon schieten: 1-1. Na de gelijkmaker kregen de rood-wit-blauwen wat meer vertrouwen en tekende Caz de Ruyter bijna voor de 1-2. Het schot van 25 meter kwam via de keeper op de lat. De gasten kregen meer controle over de wedstrijd, wat leidde tot een grote kans die er wederom niet in ging. Na een mooie aanval was het Jean-Pierre Luciana die de bal panklaar op het hoofd van Rik Perloy legt. Zijn kopbal verdwijnt echter naast het doel.

De tweede helft was te vergelijken met de eerste. De irritatie liep aan beide kanten wat op. Bij de thuisploeg vanwege de vele overtredingen die Ulftse Boys zou maken, bij de bezoekers vanwege het theatrale vallen van GWVV. De scheidsrechter floot vaak en soms wat gemakkelijk, zo ook in de 65e minuut. Na zeer licht contact floot de dienstdoende arbiter voor een wel heel makkelijk gegeven penalty, die door GWVV-spits Niels Schweckhorst koelbloedig werd benut: 2-1. De ‘Boys’ moest wederom opzoek naar de gelijkmaker en creëerde enkele kleine mogelijkheden. Aan de andere kant was het oppassen voor de counters van de thuisploeg. Het was lang wachten, maar in de 90e minuut kwam de gelijkmaker er alsnog. Invaller Nigel van Zantvoort kwam goed voor zijn tegenstander en werd geraakt in het strafschopgebied. Koen Hunting schoot de toegekende strafschop onberispelijk raak, en zorgde voor vreugde aan Ulftse zijde: 2-2. De wedstrijd stevende af op een gelijkspel. Doelman Jaap Bouman had in de laatste seconde echter dusdanig veel moeite met een schot van afstand, dat hij de bal losliet. GWVV-aanvaller Cas de Neling stond op de goede plaats om de bal vervolgens simpel binnen te tikken en voor de winnende treffer te zorgen. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van een enerverend duel.

Opnieuw verspeelt het elftal van trainer Patrick Visser dus kostbare punten in de strijd om het ontlopen van de nacompetitie. De concurrenten verloren allemaal, en dus had de ‘Boys’ met een gelijkspel mooi weer een punt gesprokkeld. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen om de nacompetitie te ontlopen, te beginnen aanstaande zondag thuis tegen VVG’25. Bij winst zijn zij kampioen van de 4e Klasse C. Het duel begint om 14:00 uur op ’t Oerseveld.