Ulftse Boys wacht na nederlaag tegen KSH nog altijd op overwinning

0 - 2

KSH 1 (zon)

7 oktober 2018 14:00

Op zondag 7 oktober trad het eerste elftal op het eigen Sportcomplex ’t Oerseveld aan tegen KSH uit Harreveld. Na een gelijkspel in de openingswedstrijd tegen SVGG en een ontluisterende 7-0 nederlaag in Terborg werd het tijd om te revancheren en de eerste overwinning binnen te halen. Het in Oer beroemde Ziekenhuusbälleke is pas eind februari, maar de ziekenboeg van het eerste is nu al overvol. Gelukkig kon Mike Klinkhamer er deze zondag wel bij zijn, waardoor er met iets meer routine achterin begonnen werd. Voor de volledigheid hieronder de opstelling: Jaap Bouman; Justin Tempels, Mike Klinkhamer, Thom Wassink, Jesse Rijntjes; Jochem Robben, Wouter Kok, Caz de Ruyter, Stefan Mijnen; Muhammed Aras en Harm Keuben. Wisselspelers waren Dion Robben, Dirk Siemes, Hidde Vinkenvleugel en Joost Huls.

In de beginfase van de wedstrijd gingen beide teams redelijk gelijk op. Het was de thuisploeg dat vooral de bal had, maar het wist amper gevaarlijk te worden. Aan de andere kant kwamen de bezoekers er wel een aantal keer dreigend uit. Zo kon doelman Jaap Bouman twee schoten voorlangs tikken en hield hij met reddingen op een schot en de daaruit ontstane rebound de ploeg van trainer Patrick Visser op de been. De ‘Boys’ kwamen voor rust niet verder dan een gekraakt schot van Stefan Mijnen. Ondanks de betere kansen voor KSH, werden de kleedkamers opgezocht met een 0-0 ruststand.

De tweede helft was nog maar nauwelijks onderweg of de rood-wit-blauwen keken, net als tegen SVGG, alweer tegen een achterstand aan. In de 47e minuut werd een schot van een KSH-speler vlak voor het doel in buitenspelpositie getoucheerd door de spits. Zowel grens- als scheidsrechter heeft het beslissende tikje waardoor doelman Jaap Bouman kansloos was niet waargenomen: 0-1. Nog geen drie minuten later bleek de voetballende oplossing niet altijd de beste oplossing. Aanvoerder Jochem Robben leed op eigen helft slordig balverlies, de gasten gingen er met de bal vandoor en na een klutssituatie viel de bal binnen: 0-2. Hierna vond de ploeg uit Harreveld het wel welletjes en kon het wat meer achterover leunen. Ulftse Boys moest komen, ging ook opportunistischer spelen, maar kon geen uitgespeelde kansen meer creëren. KSH bleef zodoende makkelijk overeind op ’t Oerseveld.

Dankzij de tweede nederlaag oprij staat de ‘Boys’ nu op de dertiende plaats, met alleen SV Dinxperlo nog onder zich. Een plek waar de mannen van trainer Patrick Visser absoluut niet willen en horen te storen. De vele blessures binnen de selectie mogen normaal geen excuus zijn, maar er kan niet anders dan geconcludeerd worden dat het ongetwijfeld één van de oorzaken van de lage positie is. Volgende week spelen uit tegen SV Loil en zal de ‘Boys’ er alles aan doen om eindelijk drie punten te pakken en deze mee terug te nemen naar Ulft. Wij willen alle supporters bedanken voor hun komst en hopen jullie volgende week zondag om 14:00 uur weer te zien in Loil.