Ulftse Boys boekt op Moederdag overwinning op Keijenburgse Boys

4 - 2

Keijenburgse Boys 1 (zon)

12 mei 2019 14:00

Na alweer vijf verloren wedstrijden op rij gingen de ‘Boys’ uit Ulft op zondag 12 mei op zoek naar een broodnodige overwinning tegen de Keijenburgse Boys. Beide ploegen strijden om de nacompetitie te ontlopen, waarbij de gasten voor de wedstrijd een voorsprong  van vijf punten hadden op de gastheren. De ploeg uit Keijenborg kon afgelopen donderdag een grote stap richting handhaving zetten, maar verloor in Megchelen verrassend met 2-0 van hekkensluiter SVGG. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in Keijenborg in 4-4, nadat Ulftse Boys in de laatste tien minuten een 4-2 voorsprong weggaf. De volgende elf spelers begonnen aan de wedstrijd: Jaap Bouman; Jochem Robben, Milan Robben, Stefan Mijnen, Jesse Rijntjes; Rick Bannink, Wouter Kok, Koen Hunting, Caz de Ruyter; Thom Wassink en Harm Keuben. Op de bank namen Rik Perloy, Nigel van Zantvoort, Edo van Hal, Stijn Heuvels en Sean Kapelle plaats.

De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd, wat dit keer al in de 4e minuut resulteerde in de voorsprong. Spits Harm Keuben had oog voor de lopende Koen Hunting, die zijn schot nog gekeerd zag worden door de keeper uit Keijenborg. Via de doelman kwam de bal voor de voeten van Thom Wassink, die de bal breed legde en Koen Hunting de bal in het lege doel liet schuiven: 1-0. Ook de Keijenburgse Boys kregen in de loop van de eerste helft wat kansen. Zo werd een bal, die over verdediger Jesse Rijntjes stuiterde, van dichtbij over geschoten en redde keeper Jaap Bouman uitstekend op een vrije trap. Aan de andere kant sloeg de thuisploeg genadeloos toe. Rick Bannink gaf een diepe bal op Koen Hunting, die vervolgens de bal controleerde en Harm Keuben één op één met de keeper zette. De Ulftse spits bleef koel en schoot onberispelijk raak: 2-0. Hierna leken de bezoekers even gebroken, en deden de Ulftenaren het wat rustiger aan waardoor de ruststand al was bepaald.

Net zoals in de eerste helft, kwam de thuisploeg ook na rust scherp uit de kleedkamer. Een fantastische aanval over meerdere schijven werd in de 49e minuut van dichtbij afgerond door routinier Rick Bannink: 3-0. Ook de ploeg uit Keijenborg kregen enkele kansen na slordigheden aan de Ulftse zijde, maar in de 73e minuut waren het weer de tricolores die scoorden. Na een mooie, voorbereidende actie van debutant Edo van Hal kon Caz de Ruyter middenvelder Wouter Kok diep sturen. Die hoefde de bal alleen breed te leggen om spits Harm Keuben zijn tweede van de middag aan te laten tekenen: 4-0. De ‘Boys’ waren terecht blij met deze goal die de wedstrijd leek te beslissen. In alle euforie werd er een minuut na de vierde treffer door de gasten gescoord na slecht verdedigen: 4-1. In de 78e minuut kwam Keijenborg zelfs verder terug in de wedstrijd. Na een lange aanval kon uit een voorzet simpel worden binnengetikt: 4-2. Zo ver als in de uitwedstrijd liet de ‘Boys’ het niet komen, en dus werd de zege over de streep getrokken.

We hopen alle Oerse moeders met deze overwinning een mooi  moederdagcadeau te hebben gegeven. Door de winst van de ploeg van trainer Patrick Visser werd de achterstand op de veilige elfde plaats (Keijenburgse Boys) verkleind tot twee punten. Die achterstand heeft het team ook op Sprinkhanen, dat vandaag met 1-0 won van Loil. MEC lijkt veilig na een 1-0 zege op Terborg, waardoor Keijenburgse Boys, Sprinkhanen en Ulftse Boys gaan uitmaken welke ploegen de nacompetitie ingaan en welke deze juist ontloopt. De ‘Boys’ wacht nu nog twee finales tegen KSH en Loil, te beginnen aanstaande zondag om 14:00 uur op Sportpark ’t Hach in Harreveld. Wij hopen ook daar weer op veel steun en drie punten!