Ulftse Boys strijdend ten onder op bezoek bij SV Loil

sv Loil 1

2 - 0

14 oktober 2018 14:00

Na twee nederlagen op rij mocht Ulftse Boys op zondag 14 oktober het tij proberen te keren op het kunstgras van SV Loil. Nog geen van de geblesseerden keerde terug, en dus stond er voor de vierde wedstrijd op rij een ander elftal aan de aftrap. De volgende namen moesten het gaan doen voor het team van trainer Patrick Visser: Jaap Bouman; Jesse Rijntjes, Dirk Siemes, Stefan Mijnen, Joost Huls; Jochem Robben, Dion Robben, Caz de Ruyter, Wouter Kok; Muhammed Aras en Harm Keuben. Op de bank zaten JO19-1 speler Stijn Heuvels, Thom Wassink en Hidde Vinkenvleugel.

Om precies 14:00 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd en zochten beide ploegen de aanval. Al snel werd duidelijk dat het een behoorlijke fysieke wedstrijd zou worden die weleens op duelkracht beslist zou kunnen worden. Nadat de eerste plaagstootjes werden uitgedeeld door de thuisploeg, kwam ook Ulftse Boys na ruim een kwartier spelen beter in de wedstrijd. Voorin werd de bal bijna niet vastgehouden, dus lopende middenvelders moesten snel schakelen om van waarde te kunnen zijn voorin. In de 29e minuut waren het toch de gastheren die op voorsprong kwamen. Een middenvelder van Ulftse Boys kreeg de afvallende bal na een corner, verloor te gemakkelijk het duel en in de counter sloeg de thuisploeg met een kopbal toe: 1-0. Hierna kwam er iets meer druk van Loil waardoor er ook meer ruimte ontstond voor Ulftse aanvallen. Muhammed Aras kreeg voor rust de beste kans op de gelijkmaker, maar zijn schot ging via de lat over het doel.

In de tweede helft probeerde de ‘Boys’ met wat opportunistischer spel Loil in de problemen te brengen. De lange ballen van achteruit kwamen echter vaak net zo hard weer terug, waardoor de druk op de Ulftse defensie aan bleef houden. Een kwartier na rust was het dan ook de thuisploeg die opnieuw wist te scoren en de score verdubbelde. Een aanval via de rechterkant van de groen-witten kon, nadat doelman Jaap Bouman het eerste schot nog wist te keren, in de rebound simpel binnen worden getikt: 0-2. De bezoekers konden in het restant van de wedstrijd daar weinig meer tegenover stellen. De thuisploeg leek niet echt meer te willen, en de uitploeg leek vooral leeg en niet meer te kunnen. Nieuwe energie van debutant Stijn Heuvels bracht daar helaas ook geen verandering meer in, en een volgende nederlaag was daardoor onvermijdelijk.

Door het derde verlies op rij en de nederlaag van SV Dinxperlo blijft Ulftse Boys op de één-na-laatste plaats in de 4e Klasse C staan. Volgende week zondag, op de Vriendenkringmiddag, probeert de ploeg van trainer Patrick Visser op het eigen Sportcomplex ‘t Oerseveld tegen ’t Peeske de eerste overwinning te pakken. De wedstrijd begint om 14:00 uur. Wij willen het aanwezig publiek bedanken en hopen jullie allemaal volgende week zondag te zien!