Ulftse Boys verliest op eigen veld kansloos van AD’69

0 - 3

AD '69 1 (zon)

18 april 2019 20:00

Nadat afgelopen zondag nipt met 3-2 werd verloren bij subtopper AD’69, kwam diezelfde ploeg op donderdag 18 april naar Sportcomplex ’t Oerseveld voor de inhaalwedstrijd tegen de ‘Boys’. Door de wijzigingen in het schema kwam het toevalligerwijs zo uit dat beide ploegen dus twee keer in vier dagen tegen elkaar aan moesten treden. Voor de thuisploeg ook direct weer de kans om revanche te nemen na de zure nederlaag eerder deze week. Ten opzichte van dat duel deed Rick Bannink, die geschorst was, niet mee. Met het volgende team trokken de gastheren ten strijde: Jaap Bouman; Milan Robben, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Koen Hunting, Jochem Robben, Caz de Ruyter; Harm Keuben, Stefan Mijnen en Rik Perloy. Op de bank zaten Dirk Siemes, Dion Robben, Jean-Pierre Luciana, Nigel van Zantvoort en Sean Kapelle.

Het team van trainer Patrick Visser begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al in de tweede minuut een grote kans. Na goed doorzetten van Rik Perloy kwam hij vrij op de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot ging rakelings over het doel. Niet veel later dacht de thuisploeg de voorsprong te pakken te hebben, maar Koen Hunting schoot een vrije trap van een meter of vijfentwintig hard op de lat. Hierna begonnen de bezoekers beter in de wedstrijd te komen en lieten ze zien dat ze niet voor niets bovenin de subtop staan. Tot grote kansen leidde dit echter nog niet, wel moest Jaap Bouman handelend optreden na een afstandsschot van de gasten. Na geklungel in de Ulftse defensie, en een overtreding in het strafschopgebied, ging de bal na een half uur spelen op de stip. De Aaltense spits, topscorer van de 4e Klasse C, benutte het buitenkansje simpel: 0-1. In het laatste kwartier voor rust probeerde de thuisploeg zich op te richten, maar voorin werd de bal maar moeilijk vastgehouden. Vlak voor rust kregen de rood-wit-blauwen echter een flinke tegenvaller te verwerken. Na doorkoppen van de AD’69-spits wist één van zijn teamgenoten, ogenschijnlijk in buitenspelpositie, de bal achter doelman Jaap Bouman te koppen: 0-2. Dit was tevens de ruststand, waardoor de ‘Boys’ alle zeilen bij moest zetten om nog een punt te pakken.

In de tweede helft waren het echter de bezoekers die het spel dicteerden en de thuisploeg van het kastje naar de muur tikten. Tot aan het Ulftse strafschopgebied lieten de groen-witten mooi positiespel zien met aanvallen waarin veel positiewisselingen zaten. Tot grote kansen leidde dit echter niet, maar een kwartier na rust kregen zij andermaal een strafschop toegekend. Na een ongelukkige handsbal van Jesse Rijntjes ging de bal andermaal op de stip, en opnieuw wist de Aaltense spits de penalty te verzilveren: 0-3. Ulftse Boys wilde wel, maar het gemis van regisseur Rick Bannink op het middenveld was simpelweg te groot. In het resterende half uur kwamen alleen de gasten nog tot een paar kleine kansjes, maar beide ploegen leken het wel welletjes te vinden.

Voor de thuisploeg werd het een afgetekende, maar verdiende 0-3 nederlaag. Op de eerste tien minuten na dicteerde de subtopper uit Aalten het duel, en mocht de ‘Boys’ geen aanspraak maken op een punt. Desondanks moeten we door, want aanstaande maandag staat alweer de belangrijke inhaalwedstrijd uit bij Dinxperlo te wachten. De concurrent in de strijd om het ontlopen van de nacompetitie staat drie punten boven Ulftse Boys, waar ook Keijenburgse Boys en MEC nog tussen beide ploegen in staat. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, waarin we de support heel hard kunnen gebruiken om de broodnodige punten te pakken. De aftrap is om 14:30 uur op Sportpark ’t Wellink.