Ulftse Boys en Keijenburgse Boys delen de punten na spektakel

Keijenburgse Boys 1 (zon)

4 - 4

25 november 2018 14:00

Op zondag 25 november stond de volgende wedstrijd voor de ‘Boys’ op het programma, het betrof een wedstrijd op bezoek bij Keijenburgse Boys. Beide ploegen hebben de punten hard nodig. Ulftse boys om de weg naar boven weer in te zetten na twee gelijke spelen, en Keijenburgse Boys om de aansluiting met de middenmoot te houden en niet in de gevarenzone te belanden. Met de volgende elf namen werd geprobeerd de winst te pakken: Jaap Bouman; Jochem Robben, Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Koen Hunting, Wouter Kok, Caz de Ruyter; Jean-Pierre Luciana, Harm Keuben en Thom Wassink. Wissels waren Sean Kapelle, Dirk Siemes, Stefan Mijnen, Rik Perloy en Justin Tempels.

De wedstrijd begon op een druilerige zondagmiddag. Ulftse Boys zette druk op de tegenstander, wat na twintig minuten spelen resulteerde in een corner. Jesse draaide de corner goed in, waardoor Jean-Pierre Luciana de bal alleen licht hoefde te toucheren om hem binnen te koppen: 0-1. De voorsprong houdt slechts een minuut stand. De thuisploeg neemt de aftrap vooruit en bij de ‘Boys’ staan ze nog niet goed gegroepeerd waardoor met een simpele steekbal de bal al in de zestien is en deze afgerond wordt. Hierdoor staat het in de 22e minuut al 1-1. Keijenburgse Boys heeft het lastig met de snelheid en fysieke kracht van de Ulftse aanvallers, die telkens gevaarlijk doorkomen. In de 25e minuut volgde daarom ook de beloning voor die dreiging. Aanvoerder Geert Althoff steekt de bal op Jean-Pierre Luciana die zich van zijn tegenstander ontdoet en in de korte hoek raakt schiet: 1-2. Na een rustig kwartier zijn het de gasten die in de 41e minuut opnieuw kunnen juichen. Een lange bal van Jesse valt tussen de verdediging in, en het is Harm Keuben die er goed bij zit en de bal koeltjes in het doel werkt: 1-3.

Na de rust is het Keijenburgse Boys dat de druk opvoert op de verdediging van Ulftse boys. Zo’n tien minuten rust is de eerste kans voor de thuisploeg een feit, maar doelman Jaap Bouman brengt in een één-tegen-één situatie knap redding. Na ruim een kwartier is het dan toch raak. Een vrije trap vanaf de zijkant wordt door de Ulftse goalie door het midden weg gebokst, en komt bij een aanvaller van de gastheren. Deze bedenkt zich geen minuut en haalt ineens uit over alles en iedereen heen: 2-3. De ‘Boys’ voelt dat het moeilijk onder de druk uitkomt, maar krijgt toch af en toe ruimte voor een counter. Zo ook in de 65e minuut. Harm Keuben stuurt wederom Jean-Pierre Luciana weg, die schudt twee tegenstanders af en schiet zijn derde van de dag binnen: 2-4. Met twee doelpunten voorsprong zou je zeggen dat de Ulftenaren dit uit moeten spelen. Een kwartier voor tijd wordt het echter toch weer ongekend spannend. Het is verdediger Chiel Gerritsen die een lage voorzet in eigen doel tikt: 3-4. In de resterende speeltijd krijgt de ploeg van trainer Patrick Visser meerdere kansen op een counter, maar die worden niet goed uitgespeeld. In de blessuretijd krijgt het hiervoor de deksel op de neus. Vanaf de achterlijn kan een bal worden teruggetrokken en simpel worden binnengeschoten achter Jaap Bouman: 4-4.

Door het verspelen van de voorsprong was er wederom geen overwinning voor de ‘Boys’. Met de drie gelijke spelen op rij schiet het team weinig op. Volgende week zal er thuis gewonnen moeten worden van hekkensluiter SV Dinxperlo om een klein beetje lucht te krijgen. We hopen ook dan op de onvoorwaardelijke steun van alle supporters die ons altijd door dik en dun steunen. We zien jullie dan ook graag op zondag 2 december om 14:00 uur op Sportcomplex ’t Oerseveld.