Ulftse Boys gaat met thuisnederlaag tegen s.v. Loil de nacompetitie in

0 - 4

sv Loil 1

26 mei 2019 14:00

Afgelopen zondag, 26 mei, was het tijd voor de laatste competitiewedstrijd in dit bewogen seizoen voor Ulftse Boys. Een aantal wedstrijden helemaal onderaan gebungeld, een korte opleving na de winterstop en uiteindelijk toch weer een aantal nederlagen op rij. Veel blessures, maar dat mag geen excuus zijn voor de magere resultaten. Na die korte samenvatting kan sinds vorige week geconcludeerd worden dat het vlaggenschip van de mannenafdeling het vege lijf moet zien te redden in de nacompetitie. Voor de laatste thuiswedstrijd met s.v. Loil stond niets meer op het programma, en dus gaf trainer Patrick Visser iedereen die op scherp stond en/of (licht) geblesseerd was rust. De basisopstelling zag er daarom als volgt uit: Jaap Bouman; Dirk Siemes, Milan Robben, Koen Hunting, Joost Huls; Edo van Hal, Dion Robben, Jochem Robben, Wouter Kok; Thom Wassink en Justin Tempels. Op de bank zaten: Harm Keuben, Pim Robben, Stijn Heuvels en reservekeeper Sean Kapelle.

In de openingsfase werd duidelijk dat de thuisploeg, spelend zonder een aantal steunpilaren, fris was. Met een aantal fraaie combinaties, vaak ingeleid door de uitblinkende JO19-1 speler Edo van Hal, kon het goed meekomen met de gasten. Een aantal keer ontbrak net de finesse om de beslissende pass te geven, waardoor grote kansen uitbleven. Dit veranderde na zo’n vijfentwintig minuten spelen toen middenvelder Wouter Kok werd weggestuurd door Edo van Hal. Oog in oog met de Loilse doelman wist hij het net echter niet te vinden. Niet veel later kwamen de bezoekers met een eerste waarschuwing. Uit een corner belandde de gevaarlijke kopbal op de lat. In de 32e minuut was het vervolgens alsnog raak, toen een aanvaller van de bezoekers opnieuw ongehinderd kon inkoppen uit een corner: 0-1. Drie minuten later volgde de volgende dreun. Een voorzet van de zijkant werd slecht weggewerkt, waardoor de afvallende bal in één keer op doel kon worden geschoten. Het schot werd van richting veranderd via de rug van een Ulftse verdediger, waardoor doelman Jaap Bouman kansloos was: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was weinig meer te zien van het goede spel van het eerste half uur. Binnen vijf minuten waren het de gasten die hun score verder uitbreidden. Na simpel balverlies was het een diepe pass die de defensie openbrak. De strakke, lage voorzet die daar op volgde werd vervolgens bij de tweede paal eenvoudig binnen geschoten: 0-3. Met de tussenstand die op het bord stond en het oog op de nacompetitie die nog volgt, werden de broers Jochem en Milan Robben gewisseld. Hun vervangers waren JO19-1 spelers Stijn Heuvels en Pim Robben. Die laatste maakte zijn debuut in het eerste van de Ulftenaren. In de slotfase werd aan verzorgster Tonya Greene nog een bloemetje overhandigd, zij neemt namelijk na dit seizoen afscheid van de club en dit was haar laatste (thuis)wedstijd. Het slotakkoord was vervolgens nog voor de ploeg uit Loil. Na een soepel lopende aanval kon hun invaller het laatste doelpunt van de middag binnenschieten: 0-4.

Zo eindigde ook de laatste wedstrijd van de competitie in een nederlaag. Vorig week was al bekend dat de ploeg van trainer Patrick Visser de nacompetitie in zou gaan, nu is ook bekend wie de tegenstander is en waar de wedstrijd gespeeld gaat worden. Volgende week zondag, 2 juni, is v.v. Vosseveld de tegenstander op het Sportcomplex van Longa’30 in Lichtenvoorde. De wedstrijd start om 14:00 uur en de entree is voor supporters van beide ploegen gratis. Wij hopen nog één keer dit seizoen op de enorme steun van iedereen die de ‘Boys’ een warm hart toedraagt . Nog één keer vechten om deze mooie club in de 4e Klasse te houden!