Ulftse Boys handhaaft zich na winst op Vosseveld in blessuretijd

Ulftse Boys 1 (zon)

2 - 1

Vosseveld 1 (zon)

Competitie

4e klasse/5e klasse 4e/5e klasse

Datum

2 juni 2019 14:00

Scheidsrechter

J. (Jeroen) Sins

Accommodatie

Sportpark Immerloo
Loostraat 22 A
6924AE
LOO GLD
tel. 0316-261164

Zondag 2 juni was de dag die al een aantal weken rood omcirkeld stond in de agenda van het eerste. Het was de dag van de nacompetitiewedstrijd tegen, zo bleek vorige week, v.v. Vosseveld. De wedstrijd werd gespeeld op het sportcomplex van Longa’30 in Lichtenvoorde, onder het toeziend oog van vele supporters van beide verenigingen. De selectie van de ‘Boys’ was, op aanvoerder Jochem Robben na, volledig fit. Trainer Patrick Visser had dus wat te kiezen en begon met de volgende namen aan de aftrap: Jaap Bouman; Justin Tempels, Chiel Gerritsen, Stefan Mijnen, Jesse Rijntjes; Rick Bannink, Wouter Kok, Koen Hunting, Caz de Ruyter; Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Op de bank namen Dirk Siemes, Edo van Hal, Harm Keuben, Milan Robben, Sean Kapelle, Stijn Heuvels en Thom Wassink plaats.

De wedstrijd begon dramatisch voor de Ulftenaren, want bij de eerste aanval van v.v. Vosseveld, de ploeg die als derde eindigde in de 5e Klasse C, was het direct raak. Na een ingooi van de ‘Tricolores’ werd de bal simpel veroverd en werd de diepte gezocht. De snelle buitenspeler liep vervolgens linksback Jesse Rijntjes simpel voorbij en schoof de bal onder de keeper door: 0-1. Het elftal herstelde zich hierna snel, begon beter te voetballen en wist zo nu en dan dreigend te worden. Dit gebeurde met name door schoten van afstand, maar Rick Bannink en Koen Hunting vonden de keeper van de vijfdeklasser op hun weg. Een steekbal van Jean-Pierre Luciana op collega-aanvaller Rik Perloy was vervolgens net te scherp. Aan de andere kant was doelman Jaap Bouman alert bij een aantal hoge ballen. Met een achterstand en een duidelijke opdracht voor in de tweede helft ging de ‘Boys’ de rust in.

In de tweede helft drong het elftal van trainer Patrick Visser meer en meer aan, en liet het bij vlagen zien ontzettend goed te kunnen voetballen. Tot grote kansen leidde het echter nog niet. Dit veranderde toen Thom Wassink na ruim een uur inviel voor Jean-Pierre Luciana. Met zijn lengte hadden de rood-wit-blauwen meer opties en kon het wat opportunistischer gaan spelen, iets wat vrijwel direct effect had. Een hoge voorzet van Wouter Kok werd door de keeper losgelaten, waarna Thom Wassink er in de 70e minuut als de kippen bij was om uit de kluts raak te schieten: 1-1. In het laatste gedeelte nam de druk op het Vossenveldse doel nog meer toe, maar een schot van Caz de Ruyter en een vrije trap van Rick Bannink werden uit het doel geranseld door de doelman. Aan de andere kant was het oppassen voor de counters van de ‘Vossen’. Beiden ploegen leken al rekening te houden met de aanstaande verlenging, maar die zou er niet komen. Met nog een minuut te gaan stak Justin Tempels het middenveld over en kwam de bal uiteindelijk bij Rik Perloy die hem controleerde en voor gaf richting de tweede paal. Uit het niets dook daar invaller Thom Wassink op die de bal binnen schoot, en voor een Ulftse vreugde-explosie zorgde: 2-1. Zo gaf hij een nieuwe betekenis aan het begrip ‘gouden wissel’. Er volgde nog één corner voor v.v. Vossenveld, maar nadat die over werd gewerkt was daar het laatste fluitsignaal en barstte er één groot feest los op het veld en op de tribunes. Spelers, staf en supporters vielen elkaar in de armen van geluk: HANDHAVING IS EEN FEIT!!

Na deze thriller van jewelste is het enige doel van de afgelopen weken behaald. Ulftse Boys zal na een zwaar seizoen, maar met een prachtig einde, ook volgend jaar actief zijn in de 4e Klasse. Wij, de spelers en staf van het eerste, willen bij deze heel graag de supporters enorm bedanken voor hun fantastische steun tijdens dit seizoen. Wij hopen jullie op zaterdag 15 juni met de seizoensafsluiting nog te zien en anders volgend seizoen op ’t Oerseveld!

Foto's gemaakt en geplaatst door Marco Giesen

Bekijk hier het video verslag van RTV Slingeland
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!