3 november 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Zondag 3 november 2019 stond de lastige thuiswedstrijd tegen HMC, de fusieclub uit Harreveld en Mariënvelde, op het programma. De gasten behaalden al dertien punten uit de eerste zes wedstrijden, en stonden daarmee tweede. Ulftse Boys heeft na het gelijkspel bij GWVV zeven punten in evenzoveel wedstrijden. Waar de ploeg van trainer Martijn Meerdink vorige week niet kreeg wat het verdiende, wilde het nu koste wat kost de drie punten pakken voor eigen publiek. De opstelling van de Ulftenaren was als volgt: Jaap Bouman; Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Paul Veerbeek, Jesse Rijntjes; Koen Hunting, Edo van Hal, Caz de Ruyter; Harm Keuben, Thom Wassink en Omar Osman. Op de bank zaten: Dion Robben, Stijn Heuvels, Ivory Vaneer, Gino Coombs en Hidde Vinkenvleugel. Aanvaller Jean-Pierre Luciana was er, na zijn rode kaart in de derby tegen GWVV, door een schorsing niet bij.

De eerste helft gebeurde er niet veel, en werd zodoende voor de toeschouwers saai om naar te kijken. Hier en daar werden er wat overtredingen gemaakt, waarvan er een aantal bestraft werden met een gele prent. Tot hele grote kansen kwamen beide ploegen niet, al moest de keeper van HMC na zo’n half uur spelen redden op een schot van Omar Osman uit een lastige hoek. Aan de andere kant kreeg een aanvaller van de gasten de bal van dichtbij niet op het doel van Jaap Bouman. In de loop van de eerste helft werd HMC wel wat gevaarlijker, omdat de ‘Boys’ zich niet onder hun fysieke spel uit wist te voetballen. Vlak voor rust wist de nummer twee echter uit het niets op voorsprong te komen. Na de zoveelste lange bal stond de Ulftse defensie niet op te letten, en kon een voorzet vanaf de linkerkant in de 40e minuut van dichtbij simpel binnen worden getikt: 0-1.

De tweede helft begon ongeveer hetzelfde als de eerste helft. De ploegen deden niet veel voor elkaar onder, en gaven beiden geen grote kansen weg. Beetje bij beetje lukte het de thuisploeg wel om de overhand te krijgen, wat na driekwart wedstrijd ook leidde tot het kantelpunt in de wedstrijd. Een steekbal van Edo van Hal bereikte Omar Osman net niet, omdat een verdediger van HMC de bal nog net terug kon tikken op zijn eigen doelman. De keeper twijfelde daardoor hoe hij de bal moest verwerken, verspeelde hem vervolgens aan Omar Osman en beging vervolgens een overtreding op de Ulftse linksbuiten die de bal op dat moment voor het intikken had. De goed leidende scheidstrechter was onverbiddelijk: een rode kaart voor de doelman en een strafschop voor de ploeg van Martijn Meerdink. Middenvelder Caz de Ruyter schoot in de 67e minuut de toegekende penalty koelbloedig binnen en bracht de Ulftenaren langszij: 1-1. Ulftse Boys rook bloed en pakte niet veel later ook de voorsprong. Caz de Ruyter draaide zijn trap in de 74e minuut richtin de tweede paal, de ingevallen doelman van de gasten ging er knullig onderdoor en aanvoerder Geert Althoff kon net als een week eerder tegen GWVV van dichtbij binnentikken: 2-1. De bezoekers leken van slag, want amper een minuut later besliste spits Thom Wassink het duel. Hij wist de bal van de voet van de ongelukkige reservedoelman af te snoepen en schoof hem simpel in het lege doel: 3-1. Een aantal kansen om de score verder uit te breiden werden niet benut, maar de overwinning kwam geen moment meer in gevaar.

Na deze knappe overwinning op de nummer twee meldt de ‘Boys’ zich in de subtop van de 4e Klasse C. Volgende week wacht een bezoek aan de nieuwe nummer twee, fusieclub FC Dinxperlo, dat na het goede begin de laatste twee wedstrijden heeft verloren. De aftrap op Sportpark ’t Wellink is om 14:30 uur. Het belooft weer een mooie wedstrijd te worden!