2 - 1

Keijenburgse Boys 1 (zon)

8 december 2019 14:00

Opstelling

Nadat Ulftse Boys vorige week voor de tweede week op rij een voorsprong verspeelde, was direct duidelijk wat de opdracht was tot aan de winterstop. Twee thuiswedstrijden, allebei tegen een ploeg die lager staat op de ranglijst en dus worden zes punten verwacht. Te beginnen afgelopen zondag tegen hekkensluiter Keijenburgse Boys op ’t Oerseveld. De ploeg uit Keijenborg heeft slechts vier punten behaald en zal daarom gebrand zijn om de punten mee te nemen. Bij de Ulftenaren was rechtsback Jochem Robben afwezig vanwege ziekte. De ploeg van trainer Martijn Meerdink begon daardoor met de volgende namen: Jaap Bouman; Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Stefan Mijnen, Jesse Rijntjes; Caz de Ruyter, Koen Hunting, Omar Osman; Jean-Pierre Luciana, Thom Wassink en Harm Keuben. Op de bank namen Paul Veerbeek, Justin Tempels, Cas Heuvels en Hidde Vinkenvleugel plaats.

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en zette direct hoog druk op de tegenstander. Al in de 2e minuut leidde dit tot succes. Het is Caz de Ruyter die een duel op het middenveld weet te winnen en vervolgens Jean-Pierre Luciana diep stuurt. De Ulftse rechtsbuiten is eerder bij de bal dan de uitkomende doelman, tikt de bal langs hem op en kan de bal ten slotte simpel in het lege doel tikken: 1-0. Een droomstart voor de ‘Boys’! Gesteund door de vroege voorsprong werd verwacht dat de ploeg het goede begin een vervolg zou geven, niets is echter minder waar. Het spel werd van beiden kanten enorm slordig, weinig passes kwamen aan en er werden vooral nog duels uitgevochten op het middenveld. Het duurde een half uur voordat de volgende kans te noteren viel. Eerst was het Keijenburgse Boys dat, vrijstaand voor doelman Jaap Bouman, veel te zacht inschoot en aan de overkant kon Jean-Pierre Luciana nog net worden verdedigd voor hij op doel zou schieten. Uit de daaropvolgend corner werd de afvallende bal door Omar Osman naast geschoten.

De rust was welkom om even de koppen bij elkaar te steken, zodat in de tweede helft de overwinning veilig gesteld kon worden, En inderdaad, de ‘rood-wit-blauwen’ tapten uit een ander vaatje. Net als in de openingsfase van de eerste helft werd er direct fel druk naar voren gezet en opnieuw zorgde dat voor een vroeger treffer aan Ulftse zijde. Een goede voorzet van linksback Jesse Rijntjes werd door de geheel vrijstaande Harm Keuben goed binnengekopt: 2-0. De verdubbeling van de score leek als een mokerslag aan te komen bij de bezoekers en gas de thuisploeg vleugels. Niet lang na het doelpunt had Harm ook de 3-0 op zijn schoen. Hij kapte zijn tegenstander uit, maar zijn inzet kon nog maar net door de keeper naast getikt worden. De ‘Boys’ krijgen in het restant van de wedstrijd meerde kansen om de wedstrijd te beslissen, maar laat de tegenstander in leven. Meerdere overtalsituaties worden slecht uitgespeeld en een kwartier voor tijd is daar toch ineens de kans voor Keijenburgse Boys waarvan je weet dat er altijd eentje komt. Een corner werd echter van dichtbij over geschoten. In het laatste kwartier leek Ulftse Boys de wedstrijd goed uit te spelen, maar werd het toch nog spannend toen Jesse Rijntjes in de 91e minuut onder een lange bal door ging. Zijn directe tegenstander kon zo op Jaap Bouman af, en verschalkte de Ulftse keeper met een schot via de binnenkant van de paal: 2-1. Vlak hierna volgt het laatste fluitsignaal en zijn de drie punten binnen voor de ploeg van trainer Martijn Meerdink.

Door de overwinning van de ‘Boys’ en de nederlagen van concurrenten FC Bergh en SC Meddo stijgen de Ulftenaren naar de zesde positie op de ranglijst. Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop als SV Basteom om 14:00 uur naar ’t Oerseveld komt.