... (penalty)
87'

10 november 2019 14:30

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Na de knappe overwinning van vorige week op HMC, stond er op zondag 10 november wederom een wedstrijd tegen een fusieclub op het programma. Ditmaal was FC Dinxperlo, een fusie tussen SV Dinxperlo en DZSV, de tegenstander. Die club draait vanaf begin dit seizoen mee in de top van de 4e Klasse C. Ulftse Boys timmert hard aan de weg en er werd dit seizoen pas één keer verloren. Daarbij was het veldspel de laatste weken met fases erg verzorgd, waardoor de Ulftsenaren met goede moed vertrokken naar Dinxperlo. De opstelling van de ploeg van trainer Martijn Meerdink was als volgt: Jaap Bouman; Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Paul Veerbeek, Jesse Rijntjes; Koen Hunting, Edo van Hal, Caz de Ruyter; Jean-Pierre Luciana, Thom Wassink en Omar Osman. Op de bank zaten: Harm Keuben, Justin Tempels, Gino Coombs en Hidde Vinkenvleugel.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en nam direct het initiatief. Ulftse Boys kreeg weinig grip op de roulerende middenvelders van Dinxperlo en liet zich meer en meer terugdrukken richting het eigen strafschopgebied. Dit zorgde vrijwel direct voor gevaarlijke momenten voor het doel van Jaap Bouman. Gelukkig wist de Ulftse keeper nog een aantal keer redding te brengen en ging FC Dinxperlo in de openingsfase slordig om met de kansen. Na een minuut of twintig spelen kwam de ‘Boys’ iets beter in het spel en kwam het er af en toe dreigend uit. Dat leidde slechts tot één kans, maar Omar Osman schoot na een goede steekpass de bal in de handen van de doelman. De openingstreffer voor de gastheren viel uiteindelijk in de 31e minuut. Op de rand van het strafschopgebied werd er onnodig een vrije trap weggegeven, die bij de eerste paal binnen werd gekopt: 1-0. Het lukte Ulftse Boys steeds minder om zich onder de druk uit te voetballen. Dat leidde vijf minuten later tot een verdubbeling van de score. Een diepe bal van FC Dinxperlo leek eerste instantie haalbaar te zijn voor centrale verdediger Paul Veerbeek. Hij verslikte zich echter in de aanvaller van de thuisploeg, die de bal ontfutselde. Een strakke, lage voorzet kon vervolgens simpel worden binnengetikt: 2-0. Direct vanuit de aftrap werd Jean-Pierre Luciana diep gestuurd, die hard op de buitenkant van de kruising schoot en zo niet voor de snelle aansluitingstreffer zorgde.

De tweede helft begon ongeveer hetzelfde als de eerste helft. FC Dinxperlo was nog steeds de bovenliggende partij en wist de wedstrijd al snel in het slot te gooien. De bal werd in de 51e minuut hard tegen Koen Hunting aangeschoten, waarna de bal rustig in het doel rolde. Het kwam de middenvelder op een ongelukkig eigen doelpunt te staan: 3-0. Niet veel later kreeg Caz de Ruyter zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Met een man minder probeerde Ulftse Boys de eer nog te redden, en kwam het weliswaar nog tot een aantal kleine kansen. De inmiddels ingevallen Harm Keuben en Gino Coombs konden een schot en een kopbal echter niet tussen de Dinxperlose palen krijgen. De thuisploeg liep in de slotfase nog uit naar 4-0. De scheidsrechter kon, na een sliding van Paul Veerbeek, niet anders dan een strafschop geven aan FC Dinxperlo. Deze werd onberispelijk binnengeschoten: 4-0.

Een verdiende overwinning voor FC Dinxperlo dat vandaag voetballend de baas was in eigen huis. De ‘Boys’ had weinig in te brengen en leed zodoende de tweede nederlaag van het seizoen, waardoor het zichzelf nu terugvindt op de achtste plek. Volgende week staat er een bekerwedstrijd op het programma tegen Achilles ’12 uit Hengelo Overijssel. Let op, deze wedstrijd is al op zaterdag 16 november. De aftrap is om 17:00 uur op Sportcomplex ’t Oerseveld. Met de steun van het publiek hopen we ons te plaatsen voor de volgende ronde!