Assist: Koen Hunting

27 oktober 2019 14:00

J.J.A. (Joey) Muller

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Na de belangrijke winst in de derby tegen v.v. Etten, wachtte er voor de ‘Boys’ op zondag 27 oktober opnieuw een mooie wedstrijd. Op de middag van Ajax – Feyenoord stond ook de klassieker GWVV – Ulftse Boys op het programma. Vol goede moed en geloof in eigen kunnen reisden de mannen van trainer Martijn Meerdink per fiets af naar Varsselder. In de warming-up kreeg het team een kleine teleurstelling te verwerken, want Thom Wassink bleek te geblesseerd om te kunnen starten. De opstelling was daarom als volgt: Jaap Bouman; Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Stefan Mijnen, Jesse Rijntjes; Paul Veerbeek, Koen Hunting, Caz de Ruyter; Jean-Pierre Luciana, Harm Keuben en Omar Osman. Op de bank namen Hidde Vinkenvleugel, Justin Tempels, Milan Robben, Ivory Vaneer en Edo van Hal plaats.

Aan de start van de wedstrijd was gelijk te merken hoe de verhoudingen tussen de twee teams lagen. Ondanks de lagere stand op de ranglijst van de Ulftse ploeg waren het de gastheren die zich voor eigen publiek massaal terugtrokken op eigen helft. De thuisploeg liet de bal aan de bezoekers en hoopten er met een paar snelle counters uit te komen. Al vroeg in de wedstrijd kreeg de ‘Boys’ de eerste tik, want een directe vrije trap werd door de aanvoerder van GWVV in de 7e minuut goed binnengeschoten: 1-0. De voorsprong was een reden voor de ‘geel-witten’ om zich nog meer in te laten zakken. Lang wist Ulftse Boys niets met het vele balbezit te doen, maar na een half uur was daar ineens de grootste kans van de wedstrijd. Omar Osman ging na een doorgeschoten bal alleen op het doel af, maar miste oog-in-oog met de doelman. Niet veel later kon een schot van diezelfde Omar Osman nog maar net gepareerd worden. Vlak voor rust leggen de bezoekers nog één keer een vloeiend lopende aanval op de mat, maar het schot van Caz de Ruyter werd door de keeper in het zijnet getikt. Daardoor gaat de thuisploeg, onverdiend, met een 1-0 voorsprong rusten.

In de kleedkamer werd het geloof in een goed resultaat meermaals uitgesproken, en die instelling werd ook laten zien aan het beging van de tweede helft. Dat leidde al snel tot de meer dan verdiende gelijkmaker. Een vrije trap van Koen Hunting in de 50e minuut op rand strafschopgebied werd door de Varsselderse doelman losgelaten, waarna aanvoerder Geert Althoff er als de kippen bij was op de stand gelijk te trekken: 1-1. Niet veel later schiet Caz de Ruyter namens de gasten een afvallende bal over. Waar Ulftse Boys de eerste driekwart van de wedstrijd overheerste, kwam de thuisploeg pas het laatste kwart beter in de wedstrijd. De ‘Boys’ liet zich meer meegaan in het spel van GWVV en er werden meer slordigheden en overtredingen gemaakt. Ondertussen vielen er weinig kansen te noteren. Dit veranderd pas na de tweede gele, en dus rode, kaart voor Jean-Pierre Luciana vanwege aanmerkingen op de goed fluitende scheidsrechter Muller. De laatste paar minuten moest het zien te overleven, en mochten de bezoekers doelman Jaap Bouman bedanken. Hij tikte met een uiterste krachtsinspanning de bal op de paal, en redde ze het punt.

Bij GWVV vierde men het punt, waar bij Ulftse Boys vooral teleurstelling zichtbaar was nadat het team van Martijn Meerdink een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij was. Het vierde gelijkspel in zes wedstrijden betekent dat de ‘Boys’ onderin de middenmoot blijft hangen. De verschillen zijn nog altijd erg klein, maar een overwinning en drie punten zijn welkom om een keer een sprongetje te kunnen maken. Op zondag 3 november wacht om 14:00 uur op Sportcomplex ’t Oerseveld de thuiswedstrijd tegen nummer twee HMC’17.