2 - 0

Etten 1 (zon)

20 oktober 2019 14:00

Opstelling

Op zondag 20 oktober stond de derby tegen v.v. Etten op het programma. Tevens stond op Sportcomplex ’t Oerseveld de zogeheten ‘Vriendenkringmiddag’ op de agenda en waren er tal van activiteiten voor, tijdens en na de wedstrijd. Voor het eerste gold dat na een verliespartij en drie gelijke spelen, er maar eens gewonnen moest worden op. Dat moest gebeuren met de volgende namen aan de aftrap: Jaap Bouman; Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Stefan Mijnen, Jesse Rijntjes; Edo van Hal, Koen Hunting, Caz de Ruyter; Jean-Pierre Luciana, Thom Wassink en Harm Keuben. Op de bank zaten: Hidde Vinkenvleugel, Ivory Vaneer, Paul Veerbeek en Omar Osman.

Vanaf het eerste fluitsignaal oogde de thuisploeg scherp, en werd v.v. Etten al snel onder druk gezet. Het goede begin leidde na vijf minuten tot de eerste grote kans, toen een schot van Caz de Ruyter uiteenspatte op de lat. De tweede grote kans, na ruim een kwartier spelen, werd door spits Harm Keuben na een goede aanval recht op de keeper geschoten. Zoals het spreekwoord luidt, was de derde keer wel scheepsrecht voor de ‘Boys’. Een goede voorzet van JO19-1-speler Edo van Hal werd door Harm Keuben in de 21e minuut knap met het hoofd verlengd: 1-0. Na dit doelpunt begon het spel wat meer op en neer te golven en kwamen de bezoekers wat beter in de wedstrijd. Gelukkig voor de ploeg van Martijn Meerdink bracht Jaap Bouman redding op een schot en een kopbal vlak na elkaar. Luttele seconden voor de rust ontsnapt het team aan de gelijkmake, nadat de Ettense aanvoerder een afgeslagen bal op de paal schiet. Niet veel later klonk het rustsignaal van de goede leidende arbiter.

De tweede helft begon een stuk rustiger dan het eerste bedrijf, pas na zo’n tien minuten vielen de eerste kansen te noteren. Een schot van de spits van v.v. Etten kon ternauwernood naast worden getikt door Jaap Bouman, en uit de daarop volgende corner kopten de gasten maar net naast. Niet veel later sloeg de thuisploeg genadeloos toe. Een lange bal van Stefan Mijnen werd door Thom Wassink uitstekend verlengd, waarmee hij Jean-Pierre Luciana oog-in-oog met de doelman zette. Dit buitenkansje werd door de Ulftse aanvaller in de 60e minuut simpel afgemaakt: 2-0. Om nog een resultaat te behalen moeten de gasten vol op de aanval spelen, dit leidt vanaf de aftrap tot een redding van de Ulftse keeper in een één-tegen-één situatie. In de counter snelt Jean-Pierre Luciana langs zijn tegenstander en wordt zijn voorzet door Caz de Ruyter bijna achter zijn standbeen binnen gewerkt. Op de lijn kon echter redding worden gebracht. V.v. Etten lijkt niet meer te kunnen, de grootste kansen in de slotfase zijn voor het goed spelende Ulftse Boys. Spits Thom Wassink kopt na een goede voorzet van aanvoerder Geert Althoff enkele centimeters naast, en de ingevallen Omar Osman werkt met een subtiel stiftje de paal tegen de paal.

De verdiende en broodnodige overwinning kwam zodoende niet meer in gevaar, maar er waren zeker kansen geweest om met een grotere overwinning van het veld te stappen. Er is weer aansluiting gevonden met de middenmoot. Volgende week zondag staat er opnieuw een derby op het programma in deze leuke 4e Klasse C. Op Sportpark ‘de Buitenham’ wacht om 14:00 uur de burenruzie tegen GWVV. Bij een overwinning komt Ulftse Boys op gelijke hoogte de ploeg uit Varsselder en vindt het zelfs de aansluiting met de subtop. Wij hopen volgende week andermaal op de geweldige steun van ons publiek!