AD '69 1 (zon)

1 - 0

8 maart 2020 14:00

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Dankzij storm Ciara, in combinatie met het overige slechte weer van de laatste tijd en het carnaval, werd het competitieprogramma de afgelopen weken flink op zijn kop gezet. Zo kon het gebeuren dat de ploeg van Martijn Meerdink op 2 februari zijn laatste competitiewedstrijd speelde, en pas afgelopen zondag na vier weken weer aan hoefde te treden. Het betrof een uitwedstrijd tegen subtopper AD’69, dat slechts één plek boven de ‘Boys’ stond. Een wedstrijd die gewonnen moest worden om het gat met de subtop te verkleinen naar drie punten. Ulftse Boys startte met de volgende namen in de basis: Jaap Bouman; Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Stefan Mijnen, Paul Veerbeek; Jochem Robben, Jesse Rijntjes, Edo van Hal; Jean-Pierre Luciana, Harm Keuben en Omar Osman. Op de bank namen Thom Wassink, Koen Hunting, Milan Robben en reservekeeper Nino van Osch plaats.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden, naar aanleiding van het overlijden van een erelid van de Aaltense club. Het was Ulftse Boys dat in het eerste kwartier op het goede hybride veld het initiatief nam, en de thuisploeg in de verdediging drukte. Het balbezit was vooral voor de Ulftenaren, zonder dat het daar echt grote kansen mee wist creëren. De eerste kans van de wedstrijd was na twintig minuten toch voor AD’69. Na deze eerste kans kwam de ploeg uit Aalten wat beter in het spel en mochten de bezoekers doelman Jaap Bouman bedanken dat het gelijk bleef. Na een goede aanval van de groen-witten wist de Ulftse keeper een goed schot van een AD’69-spits en de daaropvolgende rebound te pakken. Het spel speelde zich daarna tot aan de rust vooral op het middenveld af. Beide ploegen kregen geen kansen meer, waardoor 0-0 de ruststand was.

Na ruim vijf minuten in de tweede helft kreeg ook Ulftse Boys zijn eerste grote kans van de wedstrijd. De keeper van AD’69 verkeek zich op een, door het gladde veld, stuiterende bal. Jean-Pierre Luciana kwam hierdoor alleen voor de keeper, maar schoot helaas tegen hem aan. Dit was een zeer goede mogelijkheid om op 0-1 te komen. Niet veel later trad een oude voetbalwet over het missen van kansen in werking. Aan de overkant kwam de ‘Boys’ in de 54e minuut dan ook op een 1-0 achterstand. Nadat de bezoekers niet goed doordekten, brak de linksbuiten van de thuisploeg door over links en gaf de voorzet die uiteindelijk met een volley werd afgemaakt. Jaap Bouman werd hierbij helaas kansloos gelaten. De rood-wit-blauwen gingen vervolgens proberen met wat directer spel hun spitsen te bereiken, wat lange tijd niet in kansen resulteerde. In het laatste kwartier van de wedstrijd probeerde Ulftse Boys er alles aan te doen om nog met een punt terug te gaan naar Ulft. Door een aantal lange ballen het Aaltense strafschopgebied in te brengen hoopte Ulftse Boys dat de bal nog één keer goed zou vallen. Dit gebeurde helaas niet, waarna scheidsrechter Floors uit Neede het na zo’n drie minuten blessuretijd wel welletjes vond.

Door deze nederlaag zakt Ulftenaren naar de zevende plek en is het gat met de subtop groter geworden. Volgende week zondag, 15 maart, speelt Ulftse Boys om 14:00 uur op Sportcomplex ’t Oerseveld de altijd beladen derby tegen GWVV. We hopen op een mooie wedstrijd met veel publiek en goed voetbal, maar uiteraard dat de belangrijke drie punten uiteindelijk in Ulft blijven zodat de ‘Boys’ nog mag hopen op de aansluiting bij de top-vijf van de 4e Klasse C. Namens de selectie willen wij het publiek, dat ook afgelopen zondag weer in grote getale aanwezig was, bedanken voor hun komst en hopelijk tot zondag bij de derby!