Caz de Ruyter (penalty)
64'

29 september 2019 14:00

Opstelling

Nadat vorige week het gelijkspel tegen MEC voelde als verlies, moesten de mannen van trainer Martijn Meerdink zich vandaag in de eerste competitiewedstrijd van hun beste kant laten zien. Afgelopen week werd er scherp en goed getraind, en het was nu zaak dit door te zetten in de wedstrijd tegen AD’69. De volgende elf namen begonnen aan de aftrap: Jaap Bouman; Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Stefan Mijnen, Jesse Rijntjes; Paul Veerbeek, Koen Hunting, Caz de Ruyter; Jean- Pierre Luciana, Harm Keuben en Omar Osman. Op de bank zaten Dion Robben, Milan Robben, Justin Tempels en Nino van Osch.

In het begin van de wedstrijd was al snel duidelijk dat de Ulftenaren het vandaag lastig gingen krijgen. De Aaltense ploeg had de druk er vol op, waardoor het de thuisploeg niet lukte om de tegenstander vast te zetten. De Ulftse verdediging had de grootste moeite met de beweeglijke mensen van AD’69, waardoor zij een aantal keer dreigend bij de goal van Jaap Bouman kwamen.. Het was raak toen de gasten een ingooi kregen en de beweeglijke voorhoedespeler wist te bereiken. Deze draaide beheerst weg en plaatste de bal over Jaap in de verre hoek: 0-1. Vol goede moed werd er afgetrapt op jacht naar de gelijkmaker, maar in plaats hiervan werd er weer veel druk uitgeoefend op de verdediging van Ulftse Boys die geen grip kon krijgen op de aanvallers van AD’69. Na een goede aanval over rechts door de bezoekers, kon de bal in de 25e minuut geheel vrij bij de tweede paal binnengekopt worden: 0-2. Na deze tegentreffer kregen de Ulftenaren meer grip op het spel en lukte het wat vaker om er voetballend uit te komen. Dit resulteerde in een paar kansen die helaas niet werden afgemaakt. Na een overtreding rond de middenlijn werd de ‘Boys’ compleet verrast na een snel genomen vrije trap. Oog in oog met de Ulftse goalie bleek de Aaltense spits dodelijk te zijn: 0-3. Een grote klap zo vlak voor rust.

In de tweede helft kwam Justin Tempels op de plek van Omar Osman, die naar het middenveld werd geschoven. Jesse Rijntjes bleef in de rust achter in de kleedkamer na een tik op zijn voet in de eerste helft. Het was gelijk zichtbaar dat het positioneel beter stond aan Ulftse zijde. Vooral verdedigend werd er beter met elkaar gecommuniceerd, en het baltempo lag een stuk hoger. Middenvelders durfden in de bal te komen en die ook op te eisen, waardoor het spel beter werd verlegd naar de andere kant van het veld. De bezoekers hadden hier moeite mee en ging meer de lange bal zoeken. Achterin verloor het centrale duo Chiel Gerritsen en Stefan Mijnen geen kopduel meer, waardoor AD’69 bijna niet meer onder de druk vandaan kwam. Dit resulteerde in een penalty voor de thuisploeg in de 64e minuut, nadat Harm Keuben naar de grond werd gewerkt door de tegenstander. Caz de Ruyter nam de penalty en schoot onberispelijk binnen: 1-3. Er kwam weer wat meer geloof in het spel en hierdoor ontstonden een aantal kansen. Wel moesten de ‘Boys’ achterin oppassen voor de counters die, vanwege de snelle en beweeglijke voorhoede van de Aaltense ploeg, constant dreigden. Ondanks dat het positiespel de tweede helft een stuk beter was en de verdediging veel beter stond, werd er niet meer gescoord op ‘t Oerseveld.

Door de nederlaag tegen AD’69 blijft de ploeg van trainer Martijn Meerdink steken op één punt na twee competitiewedstrijden. De tweede helft biedt wel hoop voor de eerstvolgende wedstrijd, op zondag 6 oktober om 14:00 uur thuis tegen v.v. Gendringen. Die ploeg heeft na twee wedstrijden nog de volle buit, dus de ‘Boys’ weet wat er hen te wachten staat in de eerste van vele derby’s dit seizoen. Alles geven op weg naar de eerste overwinning!

Foto's gemaakt en geplaatst door Marco Giesen.