VIOD 8 (zon)

Mannen, 4, Groep 2 131

31 augustus 2014 9:30

G. Berendsen

Vandaag de tweede wedstrijd van het seizoen tegen Viod 8. Dit is net als vorige week een wedstrijd voor de beker. Om half 10 starten we op het Oerseveld tegen een voor ons onbekende ploeg.

We starten de wedstrijd met de opdracht de bal het werk te laten doen. Aangezien onze tegenstander een zeer jonge en fitte ploeg lijkt besluiten we even rustig rond te tikken en de tegenstander achter de bal aan te laten lopen. We hebben als snel veel balbezit en laten het balletje rond gaan. In de beginfase is dit nog wat slordig maar al snel word het verzorgder. En komen er ook kansjes. Chris krijgt twee mooie kansen die net naast en op de paal belanden en ook een afstand schot na goed afleggen van Gideon beland net naast. Het is wel duidelijk dat we wat verder zijn dan onze tegenstander en dat we moeten proberen het niveauverschil uit te drukken in doelpunten. Na 19 minuten krijgen we een corner die door Mark word genomen. De bal beland strak voor het doel op het hoofd van Rick die vrij simpel binnen kan knikken. De 1-0 is een feit. Snel zaak om het veld overwicht dat naarmate de eerste helft groter word uit te drukken in de score. Dit duurt tot aan de 43e min. Chris kan op aangeven van Rick de 2-0 binnen schieten.

In de rust word er 3 keer gewisseld, zodat alle aanwezige spelers weer aan speeltijd toe komen. Gastspeler Remco, Sander en Tom maken plaats voor Bart, Björn en Dennis. Verder is het zaak het veldoverwicht verder uit te gaan drukken op het scorebord.

Na rust is het al snel weer raak uit een verkregen corner die strak word voorgelegd door Björn kan Chris zijn tweede doelpunt en de derde voor de ploeg binnen koppen. We laten het balletje na 3-0 nog rustiger rond gaan en zoeken naar meer doelpunten. Onze achterhoede en doelman hebben hierdoor een makkelijke middag. Na 64 minuten is het weer raak een bal op de achterlijn word door Dennis in een uiterste poging voor het doel gelegd en Rick kan ook zijn tweede doelpunt van de ochtend binnen schuiven. Na de 4-0 lijkt onze tegenstander gebroken en lopen we daarna ook uit naar 5-0, 6-0 en 7-0 via treffers van Dennis en 2 maal Chris. Dennis schoot van uit de rebound raak. En Chris word bij zijn derde doelpunt diep de 16 in gestuurd door Mark en kapt zijn tegenstander uit en schiet binnen. De 7-0 van Chris is wederom vanuit een corner, de derde goal uit een standaard situatie. Na de 7-0 word het wel slordiger er word af en toe iets te makkelijk gedacht en niet de juiste oplossing gezocht. Deze slordigheden leiden in de slotfase zowaar nog tot een paar uitbraken van Viod en bij een van deze uitbraken beland een bal op de lat. Echter Ronnie weet met enkele reddingen zijn doel schoon te houden.

In de slotfase is het nog 1 maal raak. De goed leidende scheidsrechter volgde het duel 90 minuten lang op de voet en zag het in de slotfase ook weer goed. Chris word in de 16 meter onderuit gehaald en de scheidsrechter neemt de juiste beslissing de bal op de stip te leggen. Mark mag aanleggen en faalt niet. Resoluut word de 8-0 binnen geschoten. Kort na de 8-0 klinkt het eindsignaal.

In deze wedstrijd werden we geholpen door Coen Geurts, Remco Kolks en Ronnie Bouman. We willen bij deze de heren bedanken voor hun top inzet voor ons elftal.