Scheidsrechter

R. Goes

Accommodatie

Onbekend

De 3e en laatste wedstrijd uit de poulefase van het bekertoernooi staat op het programma. De eerste twee wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen en bij winst tegen Etten 4 gaan we door na de volgende ronde in het bekertoernooi.

Om half 10 is de aftrap op ons eigen Oerseveld. Al snel blijkt Etten 4 een tegenstander die meer tegengas geeft dan onze vorige tegenstanders in het bekertoernooi. Een mooie wedstrijd dus om ons te meten voor het start van de competitie volgende week. In de beginfase gaat het spel op en word door onze tegenstander iets meer de aanval gezocht echter zonder veel gevaar te stichten. Na een kleine 10 minuten is het wel gevaarlijk Etten komt via rechts dreigend voor het doel echter schade blijft uit. Direct in de omschakeling reageren we, snel word Sander op rechts in de diepte gezocht en die zet de bal voor bij de tweede paal waar Chris de bal binnen kan schieten. Ons eerste echte kans is dan ook direct raak. Na de 1-0 worden we zelf ook wat sterker dan onze tegenstander. Echter wat opvalt is dat er te snel en te gehaast naar oplossingen word gezocht. Waardoor het af en toe slordig oogt. Het verdere verloop van de eerste helft gebeurt er weinig schokkends. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, proberen wat van afstand echter tot grote kansen leidt het niet.

Rust! Tijdens de rust besluiten we om onze luchtmacht warm te laten lopen en in te brengen voor het tweede bedrijf. Wellicht dat we door de lucht voor meer gevaar kunnen zorgen. Rob en Mathieu komen daarom in het veld voor Remco en Tom.

In de tweede helft is het andersom Etten 4 wil het er niet bij laten zitten en is in het tweede bedrijf iets sterker. Zonder heel gevaarlijk te worden is Etten echter wel nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en weten af en toe goed tussen de linies door te voetballen. Echter ook wij blijven loeren op onze mogelijkheden, dit gebeurd veel via Sander op rechts. Na 60 minuten gaat Sander mooi diep en geeft net als in de eerste helft de bal weer mooi achter de verdediging en nu is het Dennis  die er tegen aan loopt. 2-0 zou je denken!! Echter na rustig nadenken besluit de grensrechter dat het buitenspel is en word deze treffer geannuleerd. Zo blijft het een wedstrijd en dit geeft onze tegenstander kracht en hoop op een goed resultaat.  Na een aanval van ons lijkt Etten in de omschakeling gevaarlijk te kunnen worden echter Mathieu doorziet het gevaar en laat de tegenstander professioneel tegen zich aan lopen. Dennis van de Geest zou jaloers zijn geweest op zo’n Ippon. Helaas is het even later wel raak een aanval van Etten lijkt zoals veel van de aanvallen weer te stranden echter mis communicatie en een foute terugspeelbal zorgen er voor dat een speler van Etten recht op de uit positie zijnde Peter af kan en binnen kan schuiven. De gelijkmaker is een feit en op basis van het spelbeeld is dit terecht. De 1-1 is voor ons echter wel een teken om er nog een tandje bij te zetten. We proberen de resterende tijd te zoeken naar de voorsprong. Veel gaat via rechts waar Man of the Match Sander onvermoeibaar blijft gaan. En ook Etten probeert meer te gokken op de snelheid voorin. Echter het goed meevoetballen van Peter voorkomt dat dit gevaarlijk word.

De slotfase breekt aan en die is de moeite waard zo blijkt. 8 minuten voor tijd lijkt de wedstrijd te eindigen in 1-1. Echter bij UB4 gaat het gaspedaal nog maar eens vol open.  Een mooie aanval over links word door Bjorn voor gelegd en bij de eerste paal door Chris op de paal geschoten. 3 minuten later bereikt een diepe pass Sander. En die geeft vanaf de zijkant een fraaie voorzet op Chris, die hem achter de Etten doelman werkt 2-1. Met nog 5 minuten te gaan is het 2-1 dit mag niet meer weggegeven worden is er te horen op het veld. En dit gebeurd ook niet het word alleen nog maar leuker. Na snel de bal veroverd te hebben word Chris centraal gezocht, en die kan Sander rechts op de hoek van de zestien in stelling brengen. Sander schuift de bal strak langs de keeper in de verre hoek.  Een minuut na de 2-1 zet Sander dus de kroon op zijn goede wedstrijd en maakt de 3-1. En nog is het niet gebeurd. Wat mijn broer kan, kan ik ook moet Raymond hebben gedacht. Onze laatste man stoomt op aan de rechterzijde en heeft een voorzet op maat in gedachten. Chris staat al klaar om binnen te tikken, echter de uitvoering van Raymond is net effe wat minder en beland bij de keeper.  In de 89 minuut komt na goed voetbal Rob de zestien in en legt de bal voor. Hands!!!  Word er geschreeuwd als Rob de bal voor legt echter de scheids ziet als enigste dat er voordeel valt te halen als de bal voor de voeten van Remco beland. Remco schiet direct en zet hiermee de 4-1 eindstand op het bord. Na de 4-1 zijn we nog één keer zeer gevaarlijk als Mark in de 16 meter op duikt en de bal over de keeper probeert te schieten. Echter beland de bal helaas op de lat. Dit was direct ook het laatste wapenfeit voor het eindsignaal van de scheidsrechter.

Wederom winst dus voor UB4, al was de uitslag wel enigszins geflatteerd. 85 minuten langs bood Etten 4 ons uitstekend tegenstand. Kortom een goed opmaat naar de start van de competitie volgende week. En wellicht het begin van iets moois in het bekertoernooi, we zijn immers een rondje dichterbij een prachtige wedstrijd op 3 mei 2015 in de Kuip.