2 - 2

Ajax B 1 (zon)

11 oktober 2020 14:00

S (Sjimmie) Buitink

Nadat vorige week een forse nederlaag werd geleden door 4-0 te verliezen van koploper HMC’17 stond vandaag een belangrijke wedstrijd tegen Ajax Breedenbroek op het programma. Ajax Breedenbroek is debutant in de vierde klasse, maar geen onbekende tegenstander voor Ulftse Boys. In het bekerprogramma stonden beide clubs ook al tegenover elkaar, deze wedstrijd werd overigens met 2-0 gewonnen. Vol zelfvertrouwen stonden de volgende elf spelers aan de aftrap: Hidde Vinkenvleugel; Geert Althof, Milan Robben, Stefan Mijnen, Stijn Heuvels; Jochem Robben, Caz de Ruyter, Paul Veerbeek, Koen Hunting; Thom Wassink, Jean-Pierre Luciana. Op de bank zaten Edo van Hal, Harm Keuben, Mike Klinkhamer en Jaap Bouman.

Ulftse Boys begon sterk aan de wedstrijd. Direct vanaf de aftrap werd Koen Hunting de diepte ingestuurd door een dieptepass van Stefan Mijnen maar de daaropvolgende voorzet wordt tot hoekschop verwerkt door de defensie van Ajax Breedenbroek. Vanaf het begin was duidelijk dat Ulftse Boys gretig was maar wel ongelukkig in de laatste fase van de aanval door het vele balverlies. Toch weet Jean-Pierre Luciana in de 5e minuut het doel te vinden. Een terechte 1-0 voorsprong, maar lang kan Ulftse Boys hier niet van genieten, want nog geen twee minuten later wordt het alweer 1-1. Onoplettendheid en miscommunicatie staan aan de basis van dit tegendoelpunt. Vervolgens hield een sterk keepende Hidde Ulftse Boys op de been door een aantal cruciale reddingen te verrichten, doordat de spits van Ajax Breedenbroek een aantal keer gevaarlijk in gelegenheid werd gesteld om te kunnen scoren. Het laatste blok van de eerste helft dwong Ulftse Boys steeds verder aan bij het doel van de tegenstander, maar de kansen bleven echter onbenut waardoor het team de rust inging met een 1-1 stand.

De tweede helft werd het krachtverschil steeds meer duidelijk, Ajax Breedenbroek liep steeds meer naar achteren en kwam er niet meer voetballend uit. Dit leidde tot een sterke fase met veel doelpuntrijke kansen. Daar waar Paul en Caz hadden moeten scoren kreeg Ajax Breedenbroek toch sterk het idee dat er wat te halen viel op ‘t Oerseveld. Maar dit gevoel werd deels weggevaagd door een uithaal van Caz de Ruyter. Op schitterende wijze weet hij de score op 2-1 te brengen. Daar waar Ulftse Boys had moeten doordrukken ging het juist achteruit lopen waardoor Ajax Breedenbroek de gelegenheid kreeg om gevaarlijker en gevaarlijker te worden. Het was letterlijk wachten op een tegengoal, helaas kwam die ook. In de 85e minuut was het Geert die ongelukkig uit balans werd gebracht, zijn armen gebruikte en zonder opzet een tegenstander in het gezicht raakte. De scheidsrechter zag hier echter een elleboogstoot in en legde de bal op de stip. 2-2. Met nog enkele minuten op de klok komt Ulftse Boys nog goed weg, doordat een kopbal op de lat uiteen spat.

Een wedstrijd waar je drie punten moet pakken maar toch maar op een punt blijft steken. Ulftse Boys moet op zoek gaan naar de vorm dat het heeft laten zien in de voorbereiding. Door de nieuwe Corona maatregelen moeten we helaas concluderen dat Ulftse Boys afgelopen zondag voorlopig zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld.