Scheidsrechter

G. Berendsen

Accommodatie

Onbekend

Het begin van de competitie. Na een prima voorbereiding in het bekertoernooi moeten we het in de eerste competitiewedstrijd tegen Silvolde 5 laten zien. Om half 10 mogen we thuis aftrappen.

De wedstrijd is begonnen. Silvolde trapt af en we tasten elkaar 5 minuten af. Na 5 minuten probeert Silvolde het eerste gevaar te stichten een diepe bal word echter door Mark afgeschermd en Peter lijkt de bal te pakken. Echter een miscommunicatie leidt er toe dat Mark de bal aan tikt en langs Peter in het eigen doel schuift.  Silvolde heeft dus al vroeg een voorsprong te pakken en dit is gevaarlijk met hun snelle voorhoede.  Na de 1-0 pakken we het goed op en gaan de strijd aan. Voetballend doen we niet onder voor elkaar beide ploegen laten zien dat ze een goede voorbereiding hebben gehad. Het tempo in de wedstrijd ligt hoog en er word momenten best aardig gevoetbald. Tot grote kansen leidt het echter niet. Na een half uur krijgt Silvolde een hoekschop. Zoals altijd is het voordat de corner genomen word chaos voor de keeper.  Mathieu probeert zijn tegenstander weg te houden voor de neus van Peter. Dit lukt aardig want de corner is niet gevaarlijk echter bij het weglopen trapt een speler Mathieu na. De scheidsrechter stond er bovenop en trekt direct een rode kaart. Silvolde moet hierdoor met 10 man verder. Voor ons zaak om de vrije man te vinden. Beide ploegen proberen te blijven voetballen Silvolde zakt met 10 man wel iets verder in. Silvolde compenseert de man minder met veel strijd en stevige duels.  Naarmate het einde van de eerste helft verstrijkt  lijken we een licht overwicht te hebben. Echter gevaarlijk worden we hierbij niet. Kort voor het rustsignaal zorgt een snelle diepe bal van Silvolde voor gevaar. De diepe bal word op tijd gegeven en we stappen te laat. Een één op één duel tussen de snelle Silvolde spits en Peter word knap gewonnen door Peter. De rebound  word door ons verwerkt en de bal beland op links bij Mathieu. Die past diep op Rick. De diepe bal zorgt voor een sprintduel op links. In het duel lijkt Rick de speler van Silvolde licht te raken echter Rick mag door. En geeft vanaf links hard en laag voor op Remco die kort voor rust de gelijkmaker binnen tikt. 1-1. Kort later klinkt het rustsignaal.

In de rust twijfelen we om met een man meer om te schakelen naar een andere formatie. Echter gewaarschuwd door de snelheid van onze tegenstander besluiten we dit niet direct te doen. Wel word er in de rust zoals altijd gewisseld om iedereen aan zijn minuten te laten komen. Raymond en Chris komen voor Rick en Mathieu.

In de tweede helft is het snel raak. Silvolde zakt iets in en gokt op de snelheid voorin. Wij zoeken de opening en de opening word snel gevonden.  Chris loopt weg en word gevonden vanaf rechts brengt hij Dennis in stelling en die schiet in de 50e minuut binnen. De daarop volgende 20 minuten is er weinig aan de hand we voetballen rustig echter er worden te weinig  mogelijkheden gecreëerd. Dit is ook een verdienste van onze tegenstander. Na 70 minuten zie je dat er twijfel in de ploeg komt. We willen het beslissen echter dit lukt niet. Hierdoor worden we slordiger en leveren we ballen te snel in. Silvolde knokt zich hierdoor terug in de wedstrijd en komen. En we geven ze hier de gelegenheid toe. Langzaam zie je Silvolde wat meer en meer opkomen. Hierdoor krijgen ze ook mogelijkheden, een vrije trap op de rand van de zestien. Word ingeschoten tot ons eigen geluk word een handsbal over het hoofd gezien.  We worden steeds onrustiger en zorgen voor weinig gevaar in een uitbraak op links schiet waagt Dennis een poging echter de bal beland naast. Na een mogelijkheid van Silvolde moeten we de bal wegwerken. Echter nu word er een voetballende oplossing gezocht en na balverlies word er aan de linkerkant op zo’n 20 meter van het doel een overtreding begaan.  In de 80e minuut mag Silvolde weer aanleggen voor een vrije trap. En deze keer is het raak, de bal word om de muur heen in het doel geschoten. De gelijkmaker valt binnen.  2-2 met nog 10 minuten op de klok. Tot 2 minuten voor het einde lijkt dit ook de eindstand te worden. Een duel word op 20 meter van het doel gewonnen door Rob, echter de scheidsrechter ziet er een overtreding in.  Weer mag er aangelegd worden door onze tegenstander. Een nog mooiere vrije trap beland achter een kansloze Peter. Kort voor tijd draait Silvolde de stand om in hun voordeel, en komen met 10 man op voorsprong.  Een paar minuten rest ons nog om een gelijkspel uit het vuur te slepen. We zoeken direct de voorwaartsen. Een bal vanaf de flank beland kort voor tijd bij Chris op de kop. Chris kopt de bal knap in echter de paal staat een doelpunt in de weg. Even later kan ook Dennis vanaf links nog een bal inschieten echter deze beland naast. In de dying seconds hebben we ook geen geluk, Bjorn zet knap door en kan inschieten een bal over de doelman raakt de aluminium deklat. In de uitbraak daarop volgend word een snelle bal voorwaarts ons fataal. Nu is Silvolde koelbloedig en klaart het karwei. 2-4.  Een zware domper om de wedstrijd met een man meer zo uit onze handen te zien glippen. Kort na de 2-4 blaast de scheidsrechter voor het eindsignaal.
Helaas verliezen we onze eerste wedstrijd van het seizoen tegen een prima voetballende tegenstander. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. Echter een wrange nasmaak houden we over aan het feit dat we met een man meer niet hebben kunnen profiteren.

Peter Weijl - Man of the MatchMan of the Match: Peter Weijl

Supporters en teamgenoten kozen met in totaal 7 stemmen voor Peter Weijl als Man of te Match. Peter hield ons bij de 1-0 knap op de been, keepte prima en was kansloos bij de tegendoelpunten.