Mannen zondag, 5, 7e klasse 15

21 september 2014 9:30

RKZVC 6, een team met veel ervaring en spelers die al in mijn inzicht lang met elkaar voetballen.
De gezamenlijke warming-up doet goed om te zien. Het geeft toch een teambuilding-gevoel, ook al wil niet iedereen hier aan meedoen.
De eerste wedstrijd in de competitie is altijd moeilijk. Zeker als je al weet dat de tegenstander van vandaag vorige week 4x scoort en nog niet wist te winnen.
We moeten ze dus geen kans geven en zelf de kansen maken die we krijgen.
Het gaat in het begin niet lekker. RKZVC beweegt veel en laat de bal rond gaan. Op het middenveld worden we toch een beetje overklast en hierdoor krijgen ze best wel goeie kansen. Maar gelukkig is Ronnie zeer attent en met enkele goede reflexen houdt hij zijn doel leeg. We komen beter in de wedstrijd en krijgen zowaar enkele mogelijkheden om te scoren. een vrije trap van Paul verdwijnt in de handen van de keeper. En een paar goede voorzetten van Bram kunnen net niet worden verwerkt doordat we niet scherp genoeg zijn. Het is dan ook 0-0 met de rust.
Enkele dingen moeten beter in de tweede helft, zoals snellere omschakeling, vrije trappen sneller nemen, meer om je heen kijken en luisteren naar de coaching van mede spelers.

Echter in de tweede helft (46e min) is het al gelijk mis. De eerste aanval van RKZVC wordt met een lob afgerond. Ronnie kan er net niet genoeg bij en de bal verdwijnt dan ook achter hem in het doel. Toch gaat de wedstrijd gelijk op en krijgen we enkele kansen. Sander komt een keer goed door over links maar de voorzet kan net niet worden afgerond door Jordy. Die net daar voor ook al een keer op de paal heeft geschoten. Dan krijgen we in de laatste minuut nog een vrije trap tegen (was een overtreding die onnodig was). De bal wordt in eerste instantie nog door Ronnie gepareerd, Sander wil hem helpen maar loopt hem zo in eigen doel: 2-0.

Helaas voor ons een nederlaag die hopelijk volgende week goed gemaakt gaat worden tegen SVGG.

Opstelling: Ronnie, Nick (Sander 45e), Roy (Gerben 70e), Alfred, Marto, Teunis, Maarten, Remco, Bram (Marco 45e), Paul (Jordy 65e), Gerben(Arno 45e)