Ulftse Boys 1 wint bekerwedstrijd van ZZC'20

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 40

Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Op dinsdag 22 september 2021 stond de laatste bekerwedstrijd tegen ZZC´20 uit Zelhem op het programma. Dit is tevens de laatste wedstrijd voor de start van de competitie.

• Paul

Ulftse Boys trapt af en speelt de bal lekker rond. Gedurende de eerste helft heeft UB veel de bal en wordt er gezocht naar een opening. ZZC’20 staat compact waardoor het lastig is om de aanval te bereiken. Ulftse Boys gaat op zoek naar een doelpunt dit resulteert in een paar kleine mogelijkheden. Echter door slordig te zijn in balbezit weet ZZC’20 een aantal keer er uit te komen zonder echt gevaarlijk te worden.

Met een 0 – 0 stand zoeken beide teams de kleedkamer op voor de thee.

In de rust worden er een aantal wissels doorgevoerd zodat iedereen aan spelen toekomt. JP komt voor Harm, Milan voor Jordi en Paul voor Edo. Met deze verse krachten gaat Ulftse Boys op zoek naar een doelpunt. Het is echter de ploeg uit Zelhem dat in de fase na rust Ulftse Boys goed onder druk weet te zetten. Ulftse Boys komt er niet uit en is zoekende naar een oplossing. ZZC’20 zet goed door en weet uiteindelijk de spits vrij te spelen aan de zijkant van de 16. Deze weet wel raad met de geboden ruimte. Met een geplaatst schot in de verre hoek is het dan ook ZZC´20 die de 0-1 op het scorebord weet te krijgen.

Ulftse Boys zet de schouders er onder en knokt zich terug in de wedstrijd. Op het middenveld worden enkele belangrijke duels gewonnen. Het is dan ook Jochem die Sjoerd weet in te spelen. Sjoerd heeft al gezien dat de keeper verkeerd staat en met een prachtige uithaal van een meter of 40 wordt de keeper verrast. 1-1. Hierna blijft de Ulftse Boys lekker door voetballen en zet ZZC’20 onder druk. Het is uiteindelijk JP die de keeper met de punt van de teen, de bal door de benen van de keeper speelt om vervolgens koelbloedig af te ronden: 2-1. De ploeg uit Zelhem blijft er veel energie tegen aangooien en komt nog tot een paar kansjes. Zij stuiten op Hidde die een paar prima reddingen in huis heeft. Aan de andere kant vergeet Ulftse Boys het duel in het slot te gooien.

Wanneer de prima leidende scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje blaast, eindigt de wedstrijd in een 2-1 winst voor Ulftse Boys. Hiermee is er een eind gekomen aan de voorbereiding en lijkt Ulfse Boys klaar voor aanstaande zondag als SJO/SSA HMC’17 op bezoek komt voor de eerste competitie wedstrijd, aanvang 14:00 uur.

Als laatste willen we alle supports bedanken voor jullie komst. We hopen jullie zondag allemaal weer terug te zien om er samen een mooi seizoen van te maken!