Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Voor de Ulftse Boys stond op 2e pinksterdag de laatste competitiewedstrijd tegen ’t Peeske uit Beek op het programma. De Boys speelden nergens meer om na de handhaving tegen HMC ’17 vorige week, maar alsnog waren de Ulftenaren gemotiveerd om het seizoen op een mooie manier af te sluiten. Ook vanwege het 1-0 verlies van de uitwedstrijd tegen ’t Peeske afgelopen november wilden de Boys revanche nemen.

Tegen ’t Peeske traden de Ulftse Boys aan in de volgende opstelling: Hidde Vinkenvleugel; Geert Althoff, Jordy Schepers, Stefan Mijnen, Edo van Hal; Rick Bannink, Sjoerd te Boekhorst, Koen Hunting, Caz de Ruyter; Cas Heuvels en JP Luciana. Voor Geert, Jordy, Rick, Koen, JP en wisselspeler Paul Veerbeek zou dit de laatste keer zijn dat zij hun naam op het wedstrijdformulier van Ulftse Boys 1 zien staan.

De wedstrijd werd door de Boys goed begonnen. Dit resulteerde dan ook in een doelpunt in de 6e minuut waarbij Caz alleen maar de bal in de goal hoefde te tikken na een korte voorzet van JP die rustig wachtte totdat Caz aangesloten was. De ploeg van Martijn Meerdink, wiens laatste wedstrijd als trainer van de Ulftse Boys was, creëerde in de eerste helft verder nog enkele kansen, waaronder een schot van JP op de lat. Ook de bezoekers uit Beek hadden rond de 30e minuut kansen op de gelijkmaker, maar die werden gekeerd door keeper Hidde. Zo gingen beide ploegen met een 1-0 ruststand de kleedkamers in.

De Beekse ploeg moest in de tweede helft anders gaan spelen om wat uit de wedstrijd te halen. In de 47e minuut wist de uitploeg het net te vinden. Na een ongevaarlijk schot van ’t Peeske werd de bal ongelukkig geraakt door de Ulftse defensie, waardoor het al vroeg in de tweede helft 1-1 stond. Dit smaakte naar meer voor de bezoekers. Twee minuten na de 1-1 wist de uitploeg de 1-2 te maken na een schot die via de binnenkant van de paal in het doel belandde.

In de minuten na het doelpunt werd er weinig gecreëerd en waren er schaarse hoogtepunten totdat in de 60e minuut de, van tevoren aangekondigde, vijf wissels werden toegepast. Na een uur te hebben gespeeld werden Geert, Jordy, Rick, Koen en JP gewisseld, waarmee ze hun laatste minuten in het eerste van de Ulftse Boys hebben gespeeld. Voor hen kwamen Stijn Heuvels, Milan Robben, Jochem Robben, Twan Kraan en Harm Keuben in de plaats.

In de 81e minuut kregen de Boys een corner die door Caz de Ruyter genomen werd, zo ongelukkig als de 1-1 van ’t Peeske was, zo ongelukkig werd de bal van Caz ook door een speler van ’t Peeske geraakt, waardoor de stand 2-2 was. Zo dachten de Boys het seizoen op een enigszins positieve manier af te sluiten, maar in de 92e minuut wist de uitploeg de 2-3 te scoren. Waardoor een verlies toch in de lucht hing. Met nog enkele minuten in de blessuretijd moest de aanval worden opgezocht. Een minuut na de 2-3 wist Caz de Ruyter met een heerlijk schot, via de binnenkant van de paal, alsnog de 3-3 op het scorebord te zetten. Wat ook de eindstand was na een vermakelijk slot, waarbij zelfs de ambulance het veld moest betreden. De ambulance moest komen omdat een speler van ’t Peeske na een stevige bodycheck van Stefan de schouder uit de kom had na een ongelukkige val.