Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Nadat vorige week met 5-2 werd verloren van FC Bergh, stond vandaag de derby op het programma tegen het altijd lastige GWVV. Ulftse Boys verscheen met de volgende elf namen aan de aftrap: Hidde Vinkenvleugel; Stijn Heuvels, Tom Halfman, Stefan Mijnen, Paul Veerbeek; Omar Osman, Koen Hunting, Twan Kraan, Caz de Ruyter; Jochem Robben en Jean-Pierre Luciana.

Voor de boys werd het tijd dat de mouwen eens flink op werden gestroopt. Vanaf het begin van de wedstrijd zouden we er vol op moeten om GWVV niet vrij aan het voetballen te laten. Bekend was dat GWVV snelle voorhoede spelers heeft en daarom werd er voor gekozen om in te zakken en ze halverwege op te vangen. Dit bleek in de wedstrijd een goede keuze te zijn geweest. Ze kwamen weinig aan voetballen toe en in de omschakeling kwam Ulftse Boys er soms gevaarlijk uit. Door het hobbelige veld bleef mooi veldvoetbal lastig waardoor het belangrijk was de tweede ballen te winnen. Dit gebeurde veel op het middenveld en daardoor kwamen er een aantal kansen voor Ulftse Boys. Het was Koen Hunting die oplettend was toen een bal tussen 2 verdedigers in viel. Hij twijfelde niet en schoot de bal in het doel waardoor het 1-0 stond na 30 minuten voetballen. De Trainer van GWVV had door dat het initiatief bij Ulftse Boys lag en koos er begin 30e minuut al voor om te gaan wisselen. GWVV dat nog geen fatsoenlijke kans had gehad kreeg een corner die door Stefan Mijnen werd weggekopt. De bal kwam hierbij voor de voeten van een speler van GWVV en deze schoot de bal zonder twijfelen op goal achter Hidde. Daardoor was de ruststand 1-1 en bleven beide teams in evenwicht.

In de tweede helft was het zaak om de goede teamprestatie van de 1e helft door te zetten. Ulftse Boys had al een aantal vrije trappen gehad maar kon hier weinig gevaar uit stichten. Het was in de tweede helft Stefan Mijnen die een vrije trap op doel schoot. De verdediger kreeg de bal hierbij tegen het bovenbeen waardoor de keeper moeilijk bij de bal kon. Het was Omar die alert reageerde en de bal in de goal gleed. Ulftse Boys voelde dat er meer in zat en trok de wedstrijd naar zich toe toen Twan Kraan door kon komen via het middenveld en de bal in de linker bovenhoek schoot. Het voelde als een bevrijding maar toch bleef het oppassen geblazen. GWVV probeerde door extra kracht voorin erbij te zetten om iets te forceren. Het was de spits van GWVV die nog 2x dichtbij een goal was maar deze keer was het geluk eens voor de mannen uit Ulft. Deze zwaarbevochten overwinning en belangrijke punten moeten het begin zijn van een belangrijke reeks wedstrijden om nacompetitie te ontlopen. De directe concurrenten pakken namelijk ook punten en dat maakt het des te belangrijker. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen KSV uit Vragender, wederom een directe concurrent dus ook hier zullen de Boys alles aan moeten doen om deze wedstrijd te winnen. Uit in Vragender werd er namelijk onnodig verloren door de mannen van trainer Martijn Meerdink.