Bocholtsestraatweg 67 A
7121JB
AALTEN
tel. 0543-473918

Nadat er afgelopen donderdagavond met 4-0 werd gewonnen van Meddo, ging het elftal van trainer Martijn Meerdink afgelopen zondag op bezoek in Aalten, waar AD ’69 de tegenstander was. Op sportpark Zuid begonnen de volgende 11 namen aan de aftrap:

Hidde Vinkenvleugel, Stijn Heuvels, Jordy Schepers, Stefan Mijnen, Twan Kraan, Jochem Robben, Kees Weijers, Cas Heuvels, Sjoerd te boekhorst, Harm Keuben, Jean-Pierre Luciana.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd was voor AD. Zij begonnen scherp en speelden met hoge druk richting de Ulftse verdediging. Dit leverde wat kansen voor de thuisploeg op, maar de ‘boys’ bleven rustig en overleefden deze fase. In de loop van de eerste helft kwam de ploeg van Meerdink wat beter aan het voetballen en kregen zij enkele kansen. Vlak voor rust konden de mannen uit Ulft juichen! Via een ingooi van Jean-Pierre kwam de bal terecht bij Sjoerd, hij nam de bal in één keer op de volley en testte zo de keeper van Aalten. De keeper liet de bal los en vervolgens stond onze spits Harm, op de juiste plek om de bal in het doel te werken. Zo ging Ulftse Boys met een goed gevoel de rust in.

In het begin van de tweede helft werd er niet gewisseld, alleen van speelhelft. De mannen uit Aalten kwamen goed uit de kleedkamer, ze wilden de 1-0 achterstand zo snel mogelijk goed maken. Dat lukte, in minuut 50 was het een speler van AD ’69 die de bal vanaf een meter of 18 in de goal schoot.

Na de snelle gelijkmaker kwam UB weer aan het voetballen, dit leverde  grote kansen op voor Cas en Kees. Een tijd lang liet Ulftse Boys goed voetbal zien, en dit resulteerde in minuut 84 tot een voorsprong. Na een goed lopende aanval was het middenvelder Sjoerd die de bal op doel schoot. Via de binnenkant van de paal kwam de bal in de goal.

In de slotfase zocht AD ’69 weer de aanval op, maar telkens ging het goed voor UB. Tot minuut 88, na een voorzet vanaf de zijkant stond er een speler van AD ’69 helemaal vrij bij de tweede paal, hij schoot de bal zo in het Ulftse doel. Daarna wilde AD ’69 het maximale uit de wedstrijd halen, in minuut 93 viel de 3-2 voor AD’ 69 en daarna was het gedaan.

Een teleurstellende nederlaag voor UB. In een wedstrijd waarin het er heel lang naar uit zag dat er minimaal 1 punt mee terug ging,  gingen ze uiteindelijk met de lege handen naar ‘t Oerseveld.

Aankomende zondag, 22 mei, staat er een belangrijke thuis wedstrijd op het programma. Kilder komt op bezoek in Ulft. De wedstrijd begint om 14:00 op ’t Oerseveld.

Bekijk her de bewegende beelden van RegioInternetTV.