Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Zondag 10 oktober stond de tweede streekderby van het jaar op het programma. Ulftse Boys dat na twee wedstrijden met zes punten uitstekend van start is gegaan trad aan tegen vv Etten dat slechts één punt overhield aan de eerste twee wedstrijden. De elf namen waarmee Ulftse Boys aan de aftrap verscheen op het zonnige en druk bezochte Oerseveld waren: Hidde, Geert, Jordy, Stefan, Paul, Koen, Jochem, Cas, Sjoerd, Twan en Harm.

De wissels waren: Nino, Joran, Edo, Milan en JP.

De gasten uit Etten begonnen sterk en met veel energie aan de wedstrijd, dit resulteerde direct in gevaarlijke situaties voor de Ulftse goal. Na een kwartier spelen kregen de bezoekers een vrije trap op een gevaarlijke positie. Giel Driever schoot de bal door de muur heen in de korte hoek en liet het net bollen, 0-1 voor Etten. Voor het eerst deze competitie kwamen de Ulftenaren op achterstand. Gedurende de eerste helft werd het spel van de thuisploeg iets verzorgder en resulteerde dit ook in een aantal kansjes. Vanwege een spierblessure werd linksback Paul genoodzaakt zich vroegtijdig te laten vervangen door Edo. In de 35e minuut besloot Koen het van afstand te proberen met links en wist de Ettense keeper te passeren, 1-1. Heel lang duurde de gelijke stand niet. De bezoekers kwamen vrijwel direct weer op voorsprong , een snel genomen vrije trap van achteruit resulteerde in een één op één kans voor Giel Driever. Hij omspeelde Hidde en kon zo de 1-2 binnentikken. Met deze stand eindigde de eerste helft.

De tweede helft wist de thuisploeg wat hen te wachten stond, namelijk zo snel mogelijk de gelijkmaker maken en proberen de wedstrijd te kantelen. “De Boys” speelde iets verzorgder voetbal dan in de eerste helft. Beide ploegen kregen een aantal kansjes maar wisten deze niet te benutten. Na ongeveer een uur spelen wordt Harm vervangen voor JP. In de 72e minuut is het dezelfde JP die knap wegdraait bij zijn directe tegenstander, vervolgens wordt gevloerd en een penalty meekrijgt. Stefan benut de penalty, al zat de Ettense doelman akelig dichtbij. De stand was weer gelijk (2-2).

Grote kansen bleven uit totdat JP in de slotseconden een bal rakelings voorlangs volleerde, dit bleek de laatste actie van de wedstrijd.  Zo eindigde de wedstrijd met een stand van 2-2 en werden de punten verdeeld op sportpark Het Oerseveld.

Wij bedanken alle supporters voor hun support en zien hen graag weer terug bij de volgende wedstrijd!