Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Ulftse Boys trof zondagmiddag met Ajax Breedenbroek een ploeg in vorm. Het elftal van Manfred Graven dat 7 punten uit de laatste 4 wedstrijden had gepakt, speelde vorige week in de derby tegen kampioenskandidaat Dinxperlo nog verdienstelijk gelijk.
Ulftse Boys is ook in vorm, en pakte 8 punten uit de laatste 4 wedstrijden. De volgende 11 spelers startten aan de wedstrijd. Hidde Vinkenvleugel; Tom Halfman, Jordy Schepers, Stefan Mijnen, Stijn Heuvels; Jochem Robben, Omar Osman, Koen Hunting, Sjoerd te Boekhorst; JP Luciana en Harm Keuben. Dat betekende dat er geen wijzigingen waren ten opzichte van de vorige wedstrijd, die met 1-1 gelijk werd gespeeld bij Keijenburgse Boys.
Op de bank werd Nino vervangen door Mo en hij voegde zich naast Cas, Edo, Paul, Twan en Kees.

Nadat ‘Pupil van de Week’ Ties het goede voorbeeld had gegeven aan Ulftse Boys kon de wedstrijd beginnen. De wedstrijd begint al snel met kansen voor Ulftse Boys, waarbij Omar na een goede pass van Harm alleen op de keeper af kan. Hij lijkt de bal wat ver voor zich uit te spelen en komt daardoor in botsing met de doelman van Ajax Breedenbroek. De scheids oordeelt dat dit een penalty is en de bal gaat onterecht op de stip. Stefan Mijnen gaat achter de bal staan en schiet raak in de rechterhoek. 1-0.
Amper 2 minuten later staat het 2-0. Na een ingooi die bij Harm terecht komt, wordt JP bereikt, die met zijn kenmerkende snelheid Omar bereikt die de bal ondanks een fikse stuit binnen kan lopen.

Er zijn dan een minuut of 5 gespeeld. Breedenbroek speelt veel de lange, diagonale bal. Het lukt hun echter niet om kansen te creëren. Ulftse Boys, met een comfortabele voorsprong op zak, krijgt daarentegen in de omschakeling veel ruimte om te counteren en zo komen er kansen. Na een corner wordt JP in de zestien aangespeeld, wordt gehaakt, valt, en de scheidsrechter wijst wederom naar de penaltystip (deze keer wel terecht). Een onnodige en domme overtreding, waar JP op dat moment alleen de bal terug kan spelen. Stefan Mijnen gaat opnieuw achter de bal staan en schiet de 3-0 nu in de rechterhoek binnen, waarbij gezegd moet worden dat de keeper er goed bij zat.

Er zijn dan 20 minuten gespeeld en Ajax Breedenbroek voelt zich ernstig benadeeld door de scheidsrechter. De duels worden harder gespeeld en het randje wordt opgezocht. Hierdoor komt men ook meer in de wedstrijd en gaat het meer gelijk op. Echter leidt het nog niet tot grote kansen. Een vrije trap van de nummer 9 van Ajax Breedenbroek op randje zestien eindigt op de parkeerplaats en een hachelijk moment voor de goal van Ulftse Boys leidt ook niet tot een doelpoging. Tussendoor mist Omar Osman nog een 1 op 1 met de keeper, die het doel goed kleiner maakt. De stand is 3-0 bij de rust.

Na rust zakt het spel verder weg. Ajax Breedenbroek ziet zich genoodzaakt om de keeper te wisselen, nadat deze ongelukkig terecht is gekomen. Hiervoor komt een veldspeler in de plaats en tevens brengen zij, in het toch al jonge team nog twee talenten binnen de lijnen. Voetballend wordt er nu door beide partijen veelal de lange bal gespeeld. Hidde, moet mede door soms wat weifelend optreden van de achterhoede, vaker handelend optreden. Bij Ulftse Boys gaat Tom Halfman vervolgens naar de kant, hij wordt vervangen door Edo Van Hal.
Ulftse Boys profiteert vervolgens van de speler op goal bij Ajax B. Nadat de keeper een vrije trap van Harm nog weet te verwerken, is een schot van Stefan hem te machtig, dat mede door een vreemde stuit in het midden van het doel beland. JP en Koen worden er vervolgens afgehaald en Twan en Cas Heuvels vervangen hen.
De 4-1 in de tachtigste minuut wordt gemaakt door Stijn, die de bal prachtig in de eigen kruising werkt. Dat levert hem een publiekswissel op, Paul komt voor hem in de plaats en Kees mag de wedstrijd uitspelen, wat ten koste gaat van Omar.
Het levert uiteindelijk nog 1 kans op, maar deze is niet aan de goed doorgelopen Kees besteedt, hij stuit op de speler met handschoenen van Ajax Breedenbroek.

Zo eindigt de wedstrijd in een mooie, maar vooral belangrijke 4-1 overwinning. Voor Ajax Breedenbroek blijft het gat naar een nacompetitieplek 5 punten, waar voor Ulftse Boys het gat naar beneden vergroot wordt tot zes. Volgende week op paasmaandag wacht MEC uit Miste. Ulftse Boys, dat dit seizoen alleen de eerste uitwedstrijd van het seizoen won, zal daar weer een flinke kluif aan krijgen.
Rest ons alleen de supporters te bedanken, iedereen vanaf deze plek alvast een fijn Pasen te wensen, en hopelijk tot in Miste!