Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Ulftse Boys trof donderdagavond 12 mei Meddo, de ploeg waar tegen ze nog iets goeds hadden te maken. De uitploeg stond 2 punten voor op Ulftse Boys en zoals de trainer al zei: ‘’Dit is een finale, we moeten winnen’’. De volgende 11 spelers startten aan de wedstrijd: Hidde Vinkenvleugel, Stijn Heuvels, Jordy schepers, Stefan Mijnen, Twan Kraan, Jochem Robben, Cas Heuvels, Kees Weijers, Sjoerd te Boekhorst, Harm Keuben en Jean-Pierre Luciana. Op de bank zaten Nino van Osch, Milan Robben, Tom Halfman, Caz de Ruyter, Edo van Hal en Joran Lanke.

Na het fluitsignaal werd er niet veel later al door de Boys gescoord, in de 6e minuut kwamen zij op voorsprong door een mooi geplaatst afstandsschot van Twan Kraan. Na deze kans zwakte de Boys iets af en kwam Meddo iets gevaarlijker voor de goal. Na een tijdje keerde het weer om en gingen de Boys beter voetballen en kregen ze nog enkele kansen via Harm Keuben, Jean-Pierre Luciana en Sjoerd te Boekhorst.

Na de rust komen de Boys scherp uit de kleedkamer. Ze bepalen net zoals in de eerste helft weer veel het spel en creëren ook steeds meer kansen. Na 20 minuten krijgen de Boys op randje 16 een vrije trap mee. Sjoerd te Boekhorst en Stefan Mijnen staan achter de bal en Stefan Mijnen weet door een mooi geplaatste bal langs de muur te scoren en er 2-0 van te maken. Ze hebben de smaak te pakken en gaan door. Jean-Pierre Luciana komt nog een aantal keren gevaarlijk voor de goal, maar weet de keeper niet te passeren, tot de 78e minuut. Toen wist Jean-Pierre Luciana het net te vinden en is nu bijna topscorer aller tijden van UB. Rond de 80e minuut wordt Cas Heuvels gewisseld voor Caz de Ruyter, die na een tijd van blessure weer minuten mag gaan maken. Hij weet met zijn eerste balcontact bijna gelijk een assist te geven en niet veel later schiet hij ook nog is op de paal met een afstandsschot. Niet veel later wordt Stefan Mijn gewisseld voor Tom Halfman. In de 85e minuut scoort Kees Weijers zijn aller eerste doelpunt voor Ulftse Boys 1. Nog een paar minuten uitvoetballen en de scheids fluit af.

Het was een mooie wedstrijd, maar vooral een belangrijke wedstrijd voor Ulftse Boys. Ze gaan door in de flow waarin ze zaten om zondag tegen AD te gaan voetballen. Ze kunnen zich daar handhaven in de 4e klasse als ze weten te winnen.