Looweg 25
7135JH
HARREVELD
tel. 0544-375114

In de wedstrijd van vorige week tegen SV Kilder hadden de Ulftse Boys zich al veilig kunnen spelen, de wedstrijd en het resultaat was echter tegenvallend, 0-2 verlies. Het team uit Ulft was daardoor met nog twee wedstrijden te gaan nog steeds niet verzekerd van handhaving in de 4e klasse. Aan één punt deze zondag tegen directe concurrent HMC’17 hadden de Ulftenaren genoeg om ook volgend jaar in de vierde klasse uit te komen.

Tegen het combinatieteam uit Harreveld en Mariënvelde traden de Boys aan in de volgende opstelling: Hidde Vinkenvleugel (K), Stijn Heuvels, Tom Halfman, Stefan Mijnen, Edo van Hal, Kees Weijers, Jochem Robben, Caz de Ruyter, Cas Heuvels, Harm Keuben & Twan Kraan. Door de afwezigheid van spits JP-Luciana mocht Twan het weer proberen in de twee mans aanvalslinie, nadat hij enkele wedstrijden verdienstelijk als linksback had gespeeld. Sjoerd te Boekhorst en Jordy Schepers waren gescout door een nachtclub in Dublin en waren daarom afwezig.

Voor HMC’17 is rechtstreeks lijfsbehoud nog alles behalve zeker, andere concurrent vv Etten zou spelen tegen Keijenburgse Boys, ware het niet dat er geen scheidsrechter beschikbaar was. De tricolores uit Ulft konden dus ook een scherp HMC verwachten, gelukkig waren zij hier goed op voorbereid en konden ze een vroeg aanvalsoffensief van HMC afwimpelen. Ulftse Boys nam al gauw het initiatief in de wedstrijd, dit resulteerde in een aantal grote kansen. Met name voor spits Twan was het dweilen met de kraan open, zijn vizier voor de goal stond nog niet op scherp. Gelukkig was daar A-Junior Kees Weijers die na een diepe bal (en een verdediger die onder de bal door dook) het leer over de keeper heen wipte. Een verdiende 1-0 voorsprong door de jeugdspeler die de laatste weken al vaker indruk maakte met zijn goede spel, dat beloofd wat voor komend seizoen! In het verdere verloop van de eerste 45 minuten kwamen de gasten uit Ulft eigenlijk niet meer in gevaar.

Ook in de tweede helft bleef de verwachte druk vanuit HMC uit, dit was zeker ook de verdienste van de laatste linie van de Ulftse Boys die deze zondag een goede indruk maakte. Het spelbeeld in de tweede helft werd vooral bepaald door lange ballen vanuit HMC en daardoor veel ruimtes op het middenveld. Uit enkele counters kon Ulftse Boys nog gevaarlijk worden, tot 100% kansen leidde dit niet. Halverwege de tweede helft werd Edo van Hal naar de kant gehaald, Stijn schoof naar de linkerkant waardoor er op de rechterkant plaats gemaakt werd voor Geert Althoff. Ook Koen Hunting en Rick Bannink liepen zich warm langs de zijlijn. Eerstgenoemde kwam het veld in voor de moe gestreden Harm Keuben, waardoor Cas Heuvels een linie naar voren schoof en Koen zijn plek op de linkshalf positie innam. Laatstgenoemde (Rick Bannink) was niet nodig en kan zich opmaken voor volgende week, zijn laatste wedstrijd in het eerste van Ulftse Boys na 17 seizoenen. Saillant detail; doelpuntenmaker Kees Weijers kon nog niet praten toen Rick al in het eerste speelde!

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde HMC toch nog de gelijkmaker. Alle aanvallen van de thuisploeg daarna werden onschadelijk gemaakt, eindstand 1-1. Een overwinning in Harreveld was zeker mogelijk geweest en had wellicht wel gemoeten, maar het belangrijkste van deze zondag was behaald: handhaving in de vierde klasse! Dit werd uiteraard even gevierd met een groene ‘bidon’ in de kleedkamer. Dit gelijke spel betekent ook dat de wedstrijd van aanstaande zondag tegen ’t Peeske voor de Ulftse Boys slechts een formaliteit is.

Wel nodigen wij u allen van harte uit om deze wedstrijd te komen bekijken, wij nemen op deze zondag namelijk afscheid van enkele waardevolle spelers. Zal JP-Luciana nog all-time clubtopscorer worden ? Zal Rick Bannink nog één keer een kaart pakken ? Zal aanvoerder Geert Althoff nog eens een halve omhaal scoren na een puntgave voorzet van Paul Veerbeek? Zal Koen Hunting nog een laatste verwoestende uithaal in zijn benen hebben en zal Jordy Schepers nog een keer zijn mannetje staan in het hart van de verdediging ? Allemaal vragen die ons als selectie enorm bezig houden. Aanstaande zondag is het namelijk de laatste keer dat bovengenoemde personen het rood-wit-blauwe shirt voor UB1 zullen dragen, gezamenlijk toch goed voor enkele tientallen jaren ervaring in het eerste elftal van vv Ulftse Boys. Zij verdienen een groots afscheid!