Terborgseweg 18 /001
7084AJ
BREEDENBROEK
tel. 0315-652222

Nadat vorige week de competitie goed werd gestart door 2-1 te winnen van HMC’17 stond vandaag Ajax Breedenbroek op het programma. Vorig seizoen stonden beide clubs ook al tweemaal tegenover elkaar. De eerste wedstrijd werd toen 2-0 in het voordeel  van Ulftse Boys beslist en het tweede duel eindigde in 2-2, tevens het laatste competitieduel dat er in dat seizoen gespeeld is. Vorige week speelde Ajax Breedenbroek in en tegen Etten (uitslag 1-1), onze tegenstander van volgende week. De volgende elf namen verschenen aan de aftrap: Hidde Vinkenvleugel; Geert Althof, Milan Robben, Stefan Mijnen, Edo van Hal; Koen Hunting, Jochem Robben, Sjoerd te Boekhorst, Cas Heuvels; Twan Kraan, Harm Keuben. Op de bank zaten Nino van Osch, Paul Veerbeek, Stijn Heuvels, Jean-Pierre Luciana en Jordy Schepers.

Ulftse Boys begon sterk aan de wedstrijd en al naar enkele minuten stond de 0-1 op het scorebord. Stefan kopte een corner strak binnen. Net als vorige week komt Ulftse Boys gretig over in de beginfase van de wedstrijd, maar in plaats van de score te vergroten worden de ‘boys’ slordiger aan de bal. In dit slordige spel krijgt Ajax Breedenbroek een aantal mogelijkheden om zelf te scoren. Al in de eerste helft is Martijn Meerdink genoodzaakt om te wisselen. Twan verlaat geblesseerd het veld en voor hem komt Jean-Pierre. Met nog een grote kans voor Ajax Breedenbroek die vakkundig weggewerkt wordt door Sjoerd gingen beide ploegen op zoek naar de kleedlokalen. Ruststand 0-1 in het voordeel van Ulftse Boys.

Waar Ajax Breedenbroek sterker aan de tweede helft begon en dit ook direct omzette in een doelpunt moest de knop om voor Ulftse Boys. Na het doelpunt van Ajax Breedenbroek kwamen ze amper meer tot gevaarlijke kansen. Ulftse Boys begon wat sterker te voetballen en taken werden uitgevoerd zoals die zijn besproken in de rust. Dit leidde al tot enkele kleine mogelijkheden. De druk van de ketel was er af toen Cas met zijn afstandsschot de ‘boys’ op een 1-2 voorsprong zette. Dat moment knakte er ook iets bij Ajax Breedenbroek, want al snel vielen de doelpunten even hard als dat de regen op het veld terecht kwam. Want binnen 5 minuten stond er in plaats van 1-1 een 1-4 tussenstand. De 1-3 werd aangetekend door Stefan (penalty) en de 1-4 door Harm. Laatst genoemde heeft tenslotte de eindstand van 1-5 op het scorebord mogen zetten. Wissels waren er in de tweede helft drie maal: Milan maakte plaats voor Jordy, Edo voor Paul en Jean-Pierre voor Stijn.

Een wedstijd die gewonnen moest worden werd winnend afgesloten in een doelpuntrijk duel. Volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen Etten. Tot slot bedankt aan alle toeschouwers die op een regenachtige zondagmiddag ons kwamen aanmoedigen en waar we hopen hun weer terug te zien op het Oerse veld komende zondag.