Misterweg 211
7109BA
WINTERSWIJK MISTE
tel. 0543-565791

Nadat er vorige week een goede overwinning op Ajax Breedenbroek werd geboekt (4-1),  mochten we tweede Paasdag afreizen naar het altijd lastige MEC uit miste. Op een super mooie lentedag deed Ulftse Boys dat in de volgende opstelling:

Hidde Vinkenvleugel, Stijn Heuvels, Jordy Schepers, Stefan Mijnen, Twan Kraan, Jochem Robben, Koen Hunting, Omar Osman, Sjoerd te boekhorst, Harm Keuben, Jean-Pierre Luciana.

Voor Ulftse boys was het zaak deze wedstrijd kosten wat het kost te winnen zodat we wat meer naar boven zouden kunnen kijken.

De eerste vijftien minuten was het vooral heel slordig aan beide kanten met één kleine mogelijkheid voor Twan Kraan na een goeie solo vanaf eigen helft. Er volgde een goede actie van Jochem Robben die met een steekpas JP Luciana alleen voor de keeper zette. Hier kwam helaas geen doelpunt uit: zijn inzet strandde door een goede redding van de keeper van MEC.

Echt grote kansen waren er voor de rest niet in de eerste helft, MEC probeerde wel te voetballen maar hadden vrij weinig in te brengen. Ulftse Boys stelde daar echter ook niet veel tegen over. Dus stond de brilstand nog op het scorebord toen de spelers aan de warme thee gingen.

In de tweede helft moest er echt uit een ander vaatje worden getapt. Er werd dan ook iets meer druk vooruit gezet en werden er meer duels gewonnen. Na zo’n kwartier spelen kreeg JP Luciana zijn tweede grote kans van de wedstrijd en hij ging 1 op 1 met de keeper maar kreeg helaas de bal net niet goed mee nadat hij de keeper omspeelde.

Ulftse Boys was veel sterker in de tweede helft maar moest dat nog wel in een score gaan uitdrukken. Nadat JP weer een kans had, kreeg Harm Keuben ook nog een zeer grote kans om de score te openen maar miste hij, oog in oog met de keeper.

Daarna was het de beurt aan Sjoerd te Boekhorst. In de 80e minuut zet hij veel de aanval op krijgt de bal met een gelukje mee; hij omspeelt de keeper en maakt zakelijk de 0-1 voor de rood-wit-blauwen uit Oer.  Een verdiend doelpunt, gelet op het spelbeeld in de tweede helft.

Na de 1-0 ging Ulftse boys toch weer wat achterlopen en kreeg MEC nog twee grote kansen om gelijk te maken, waaronder een schot op de paal. Gelukkig voor Ulftse Boys overleefden ze al die kansen en ging het team met zege aan de haal.

Door de deze overwinning staan de Boys op de 8e plaats met 25 punten uit 18 wedstrijden. Volgende week zondag 24 april spelen we de volgende belangrijke uitwedstrijd in en tegen Etten. Hopelijk zien we daar genoeg BOYS supporters om de jongens aan te moedigen.