Datum

5 oktober 2014 9:30

Accommodatie

Onbekend

Om kwart over 8 mogen we ons melden in de kantine in Ulft om daarna gezamenlijk te vertrekken naar Azewijn, waar Den Dam 2 onze gastheer is. Bij aankomst in de kantine mogen we ons weer gelukkig prijzen dat we weer geholpen worden. Arno Visser is vandaag bereid gevonden om ons te helpen en zo het gemis van onze ziekenboeg iets dragelijker te maken. Arno bedankt hiervoor. Na aankomst in Azewijn en de warming-up trappen we om half 10 af.

De tos word gewonnen door Azewijn en na het besluit om te blijven staan trappen wij af. Beide ploegen starten fel in de beginfase. En zijn aan elkaar gewaagd. De eerste kans is voor de thuisploeg een schuiver beland gaat echter voorlangs. Beide ploegen voetballen prima. Niet veel later worden wij ook gevaarlijker en krijgen we ook wat meer grip. We kunnen wat meer het spel maken en hebben de bal meer in ons bezit. Onze tegenstander probeert in deze fase voornamelijk gevaarlijk te worden door snel de diepte te zoeken. Zaak om achterin geconcentreerd te blijven en rustig op zoek te gaan naar meer kansen. Na 19 minuten word een aanval van Den Dam onschadelijk gemaakt en schakelen we snel om. Met enkele passes word de vrijstaande Björn diep gestuurd en kan hij recht op de doelman af. Björn kan zelf afronden en zijn eerste van het seizoen binnen schieten maar besluit dat de attent meegelopen Remco er nog beter voorstaat en schuift de bal onzelfzuchtig opzij en bied Remco een niet te missen kans. Remco rond dit cadeautje simpel af en zet ons op voorsprong. In de fase die volgt na het doelpunt zijn we sterk aan het ballen en creëren we meer kansen. Het enige dat we moeten doen is rustig blijven en niet te snel de beslissende pass willen geven. Na enkele mogelijkheden is het in de 26e minuut weer raak. Goed werk van Beer brengt Remco in stelling en met een schot schuift Remco zijn 2e treffer binnen. Een 2-0 voorsprong en goed spel er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Echter kort naar de 2-0 eindigt een aanval van Den Dam met rolletje richting Peter. Peter wil de bal pakken en Roel wil terug spelen. Dit misverstand leidt er toe dat Peter de terugspeelbal moet pakken en dit resulteert in een vrije trap voor Den Dam op een meter of 9 van het doel. Een indirecte vrije. Met de muur op de doellijn en Peter ervoor word alles in het werk gesteld om de aansluitingstreffer te voorkomen. De bal wordt afgelegd en echter feilloos hoog in het doel geschoten. Onze tegenstander is weer terug in de wedstrijd. We worden hierdoor iets onrustiger. We voelen dat we sterker zijn en willen snel weer de marge vergroten echter dit gebeurd wat te gehaast. Beide ploegen krijgen naar mate het einde van de eerste helft eindigt nog wat mogelijkheden zonder heel gevaarlijk te worden. Op slag van rust wordt Beer ingespeeld en hij kan afleggen op de vrijstaande Björn. Echter Beer besluit zelf eens het doel te zoeken en met een lichte aanraking van zijn schot beland de bal in het doel. De marge is toch weer hersteld naar 2 doelpunten. RUST

Met een 3-1 voorsprong kunnen we gaan genieten van de thee. In de rust wordt besloten om Arno te brengen voor Tom op het middenveld. En de rest gewoon te laten staan het gaat namelijk prima.

De tweede helft is begonnen en in de beginfase gebeurd er weinig. Ook Den Dam heeft in de rust gewisseld en dit komt hun spel ten goede. De bal blijft meer in de ploeg en er wordt minder snel de diepte gezocht. Dit komt hun spel ten goede en we hebben het moeilijker. Den Dam krijgt meer mogelijkheden en worden sterker. Naarmate de wedstrijd vordert is het zaak de boel dicht te houden en gebruik te gaan maken van de ruimte voorin. Echter het dichthouden word steeds lastiger, Den Dam voelt dat het nog niet gedaan is probeert meer en meer te drukken. Het is te danken aan een goede organisatie en een paar uitstekende reddingen van Peter dat de 1-3 lang op het bord blijft staan. Zelf worden we niet heel gevaarlijk meer uitbraken van ons worden verijdeld of we worden door onze gretigheid afgevlagd voor buitenspel. Het duurt tot de 82e minuut voordat het goede spel van Den Dam beloond word. Een kopbal is Peter te machtig en het word in de slotfase 2-3. Het beloven nog een paar spannende minuten te worden. Het zal toch niet weer dat we een voorsprong op het einde weggeven. Veel tijd rest er echter niet meer en ook de kracht bij onze tegenstander lijkt langzaam te verdwijnen. Zo word Den Dam niet meer zo gevaarlijk als eerder in de 2e helft. De drang naar voren word in de 88e minuut dan ook afgestraft door ons. Na een aanval van Den Dam weten we nu wel snel om te schakelen Remco wordt diep gestuurd en weet Sander te vinden. Sander rond onberispelijk af en maakt aan alle spanning een eind. 2-4!!

Kort na de 2-4 komt er aan deze leuke en ook sportieve strijd een eind. Beide ploegen hebben fases goed voetbal laten zien en ook de scheidsrechter floot een uitstekende wedstrijd.