Assist: Rob Weijl

Mannen zondag, 4, 6e klasse 10

12 oktober 2014 9:30

Om half 10 is de aftrap thuis tegen Zeddam 3. Maikel keert weer terug naar een langdurige blessure en zo hebben we voor het eerst dit seizoen niemand nodig van een  ander elftal.

Het eerste kwartier zijn we de bovenliggende partij, we laten de bal goed rond gaan en zoeken naar de opening.  Echter de eerste kans moeten we aan onze gasten laten, via de rechterflank komt Zeddam opzetten echter de aanval loopt met een sisser af.  Daarna creëren wij mogelijkheden en na 10 minuten word een prima aanval doeltreffend afgerond. Dennis word ingespeeld met de rug naar het doel. Dennis speelt de bal direct door en zet daarmee Björn knap vrij op de hoek van de 16. Bjorn aarzelt niet en schiet de bal strak tegendraads in de verre hoek. De vroege voorsprong is een feit en kort daarna valt er weer een goede kans te noteren voor ons. Het ziet er in de eerste 20 minuten goed uit. Geen fouten maken en proberen snel te beslissen. Echter het loopt anders Zeddam recht de rug en bijt van zich af. Een foute inspeelpass van onze achterhoede zorgt voor gevaar echter dit word zelf hersteld. Kort daarop is het weer gevaarlijk een prima aanval zorgt ervoor dat Zeddam via rechts de 16 meter in trekt Raymond lijkt te kunnen herstellen samen met Piet. Echter de uitglijdende aanvaller van Zeddam weet op knappe wijze de bal over Piet te krijgen en tekent zo na ruim 20 minuten de gelijkmaker aan. Na de gelijkmaker zijn we het kwijt. Het spelbeeld veranderd Zeddam voetbalt slimmer en krijgt kansen. We hebben het moeilijk met Zeddam dat compact speelt. Na een half uur word een sterk spelende aanvaller van Zeddam te vrij gelaten op ruim 16 meter van het doel. De aanvaller kan eerst zijn veters nog strikken en schiet vervolgens zeer knap in de verre hoek de 1-2 binnen. Daarna volgen er voornamelijk aan onze kant nog wat kleine mogelijkheden voor de tegenstander. Echter tot doelpunten leidt het niet. We gaan rusten met een 1-2 achterstand.

In de rust komt Maikel in het veld voor Roel. Sander was kort voor rust al ingevallen voor de geblesseerde Dennis. De omzettingen zorgen ervoor dat Bjorn van rechts naar zijn favoriete linkerflank verhuisd. En Gideon rechtsachter gaat voetballen.  Maikel kan zo zijn rentree maken op zijn favoriete 10 positie.

In de tweede helft moeten we op zoek naar doelpunten. Dit lijkt snel te gaan lukken als Bart goed op komt zetten en uiteindelijk Chris een kans krijgt die normaal gesproken raak is. Helaas verdwijnt de bal naast.  De wedstrijd gaat gelijk op wij moeten en Zeddam lijkt dit prima te vinden en zoeken hun momenten in de omschakeling of wachten op fouten van ons. Een knap schot van Remco beland net naast het doel en zo blijft de gelijkmaker in de beginfase van de eerste helft uit. Een uitbraak van Zeddam zorgt voor een vreemd vervolg van de wedstrijd. Een diepe bal zorgt ervoor dat er een aanvaller op Piet af word gestuurd. De aanvaller is net iets sneller bij de bal dan de uitkomende Piet aller het gevolg. Een overtreding die bestraft moet worden met een vrije trap voor Zeddam. De scheidsrechter denkt echter lang na welke straf hij Piet moet geven. Waarop Zeddam denkt dat hij door laat gaan en ze dit te nadrukkelijk aan de leidsman laten weten. Deze is hier niet van gediend en besluit geel te geven op aanmerkingen op de leiding. De aanmerkingen stoppen niet dit heeft als gevolg dat er een speler met rood verdwijnt. In plaats van een straf voor ons spelen we ineens tegen 10 man. Dit maakt het er niet makkelijker op met een extra dosis strijd en goed verdedigen van onze tegenstander komen we er niet door. Ook ons eigen zwakke spel maakt het er niet gemakkelijker op. Na een minuut of 70 word er op het middenveld een zware overtreding van achteren gemaakt op Maikel. De scheidsrechter fluit en spaart de speler van Zeddam echter wat frustratie over en weer leidt er toe dat een invaller van Zeddam kort na zijn invalbeurt  in het tumult een duw geeft en ook met rood in kan rukken. Zo spelen we in een wedstrijd die sportief verloopt en er weinig aan de hand is ineens tegen 9 man. Maar ook tegen 9 man komen we er niet of nauwelijks door. Na een aanval van ons probeert Gideon bal verlies goed te maken en doet dit door een overtreding van achter te maken. Dit komt Gideon op geel te staan en hij mag voor 10 minuten inrukken. Dit betekent dat hij niet meer terug hoeft te komen voor de laatste 10 minuten. Met de laatste 10 minuten worden de ballen er steeds vaker ingegooid. Goed doorzetten van Bart en knap binnen schieten in de korte hoek zorgt bijna voor de gelijkmaker. Helaas weer niet. Met nog  2 minuten blessuretijd te gaan word een voorzet knap binnengekopt door Chris, echter de doelman werkt de bal knap over. Een corner voor ons zal waarschijnlijk het laatste wapenfeit zijn van deze wedstrijd. Piet besluit daarop mee naar voren te gaan in een alles of niets poging. De corner word genomen door Rob en beland strak voor het doel op de kop van Chris. DOELPUNT!!!!! Op de valreep knikt Chris raak en red een punt in de thuiswedstrijd tegen Zeddam. Kort daarop fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal.